Mindenmás

Lezárult a pótfelvételi: több mint 8000 új hallgató kezdheti meg tanulmányait az SZTE-n

A 2020-as általános felvételi eljárásban felvett több, mint 6000 új hallgató mellett 428 jelentkező került be a pótfelvételi eljárás során az SZTE valamely képzésére. A gólyákat 2021. augusztus 30. és szeptember 3. között, előre egyeztetett időpontban, az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központba várják beiratkozásra. A folyamatban lévő magyar és külföldi felvételi eljárások lezárását követően, várhatóan több mint 8000 új hallgató kezdheti meg tanulmányait 2021 szeptemberétől az SZTE-n – írja az egyetem közleményében.

A Szegedi Tudományegyetem képzéseire több mint 600-an jelentkeztek a pótfelvételi eljárás során, közülük 428 hallgatót vett fel az intézmény. Azok, akik nem nyertek felvételt, vagy nem is jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, augusztus 8-ig jelentkezhettek az SZTE képzéseire.

LEGTÖBBEN A TERMÉSZETTUDOMÁNYI KARRA JELENTKEZTEK

A 2020-as adatokhoz képest több mint 40 fővel emelkedett a pótfelvételi eljárásban jelentkezők száma. A 428 felvett hallgatóból 253-an alap, 94-en osztatlan, 32-en mester, 49-en felsőoktatási szakképzésen kezdhetik meg tanulmányaikat. A legtöbb hallgató nappali és levelező munkarendű képzéseken kezdi meg a 2021/2022-es tanévet. A legtöbb jelentkezőt az SZTE Természettudományi és Informatika Kar (TTIK) fogadja, itt több mint 100 pótfelvételis hallgató kezdheti meg tanulmányait. A TTIK képzései mellett népszerűek az Állam- és Jogtudományi Kar, valamint a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar szakjai is. A legtöbb pont – összesen 436 – az általános orvos szakra kellett, de magas volt a ponthatár az informatikus-könyvtáros (435 pont), a matematika (428 pont), az osztatlan testnevelő tanár; technika-, életvitel- és gyakorlat-tanár (428 pont), a turizmus-vendéglátás (424 pont), valamint a mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök (408 pont) szakokra is.

SZEPTEMBER 3-IG LEHET BEÍRATKOZNI AZ EGYETEMRE

A külföldi hallgatók és magyar szakirányú képzések folyamatban lévő felvételi eljárásának lezárását követően várhatóan további több mint 1500 új hallgató kezdheti meg tanulmányait 2021 szeptemberétől a Szegedi Tudományegyetemen. A gólyákat 2021. augusztus 30. és szeptember 3. között, előre egyeztetett időpontban az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központba várják beiratkozásra. A rendezvény nem titkolt célja, hogy az egyetemre érkezők már az első nap érezzék, Szeged legnagyobb közösségének tagjaivá váltak. A gólyák beilleszkedését az SZTE Felvettek honlapja is segíti, ahol minden szükséges információt megtalálnak egyetemi éveik megkezdéséhez.

KÖZÖS KÉPZÉSEK INDULNAK BÉKÉSCSABÁN

A 2021-es tanévben közös képzéseket indít Békéscsabán az SZTE a Gál Ferenc Egyetemmel. A két intézmény, az élethosszig tartó tanulás jegyében, tavaly októberben írt alá stratégiai megállapodást, azzal a céllal, hogy közösen nyújtsanak a munkaerő-piaci igényekhez igazodó, magas minőségű képzéseket a már diplomával rendelkezőknek. Az SZTE Mérnöki Kar gépészmérnöki alapképzésén 4 hallgató, az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar programtervező informatikus alapképzésén 7 hallgató kezdi meg tanulmányait Békéscsabán, levelező tagozaton.   

Szeged 365 Family, ne hagyjuk, hogy néhány gonosz kis algoritmus közénk álljon! A régi közösségi média oldalunk hamarosan megszűnik, kérünk Benneteket, kövessétek az új Szeged 365 oldalt (katt IDE, előre is köszi minden kedvelést, követést)! Köszönjük, hogy számíthatunk Rátok, ti is számíthattok ránk!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb