Közélet

A kormány fél évvel meghosszabbítja a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet

A magyar határon érzékelhető egyre növekvő migrációs nyomás és az afganisztáni események miatt várható újabb migrációs hullám miatt a kormány fél évvel ismét meghosszabbítja a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet – az erről szóló kormányrendelet hamarosan olvasható a Magyar Közlönyben.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közölte: az utóbbi hetekben az Európa felé irányuló bevándorlás mind a tengeren, mind a szárazföldön újabb erőre kapott, a magyar határszakaszokon is jelentősen megnőtt az illegális határátlépési kísérletek száma. Idén már több mint 60 ezer migránst fogtak el a magyar határon, ez több mint triplája az egy évvel ezelőttinek. Az utóbbi időszakban átlagosan napi 300 illegális migránst tartóztatnak fel a magyar rendőrök. A balkáni útvonalon rekedt migránsok egyre erőszakosabban próbálnak bejutni az országba és rendszeresen rátámadnak a határt védő rendőrökre. Idén már egy tucat alagutat tártak fel a határnál és az elfogott embercsempészek száma is háromszorosára emelkedett egy év alatt.

FENNTARTJÁK A HATÁRKERÍTÉST, BIZTOSÍTJÁK A HATÁRVÉDELMET

A világjárvány miatti gazdasági problémák és az afganisztáni események újabb migrációs hullámot indítanak el, amely az iszlám szélsőségesek számára is újabb lehetőség eljutni Európa belsejébe. “A magyar kormány továbbra is nyílt és egyértelmű bevándorláspolitikát folytat: fenntartjuk a határkerítést, biztosítjuk a határvédelmet, és a brüsszeli vitákban is azt a határozott álláspontot képviseljük, hogy visszautasítjuk a migránsok betelepítését, és Európát és Magyarországot meg kell védeni a tömeges bevándorlástól. A nemzeti kormány nem fogja engedni, hogy hazánkból is bevándorló országot csináljanak” – közölték.

Köszönjük Nektek, hogy már ennyien “átköltöztetek” velünk az új Facebook oldalunkra! A régi hamarosan megszűnik, szóljatok minél több barátnak, ismerősnek, ITT várja őket az új otthonunk: (KATTINTS IDE)! Ne hagyjuk, hogy néhány gonosz kis algoritmus közénk álljon!     

Forrás: Infostart

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb