SportVideo365

Ép testben ép immunrendszer? A Global Fitnessben grátisz személyi edzéssel segítenek felturbózni a szervezeted!

Kitört az ősz, egyre ijesztőbbek a Covid-számok, viszont az edzőtermek – szemben az első három hullám protokolljával – nyitva tarthatnak. Ép testben ép immunrendszer? Rákérdeztünk a szegedi Global Fitness szakértőjénél, hogyan érdemes edzenünk, ha a szálkás strandforma helyett most az erős immunrendszer az elsődleges cél.

A TITOK AZ ARANY KÖZÉPÚT

„Az ősz alapból egy érdekes játszma” – magyarázta Varga István személyi edző, mint mondta, ilyenkor sokkal könnyebb elkapni egy megfázást vagy felső-légúti fertőzést, mint az év más szakaszaiban. A szakember szerint a kutatások azt mutatják, hogy a mérsékelt testmozgás fokozza a felső-légúti kórokozókat támadó makrofágok termelését. A túledzés viszont öngól, ilyenkor az immunitás is gyengül. Éppen ezért, mint a Global Fitness szakértője nyilatkozta, érdemes nem túltolva, de nem is light-osan, az arany középutat belőve edzeni.

Varga István szerint három tényezője van a fittségnek:

  • minőségi edzés,
  • személyre szabott, de mindenképp helyes étrend,
  • és napi minimum 6-8 óra pihenés.

A második tétel mellé nem árt egy vitamin komplex és egy C-vitamin kapszula sem, napi 1-2000 miligramm mennyiségben.

ÁTESTÉL A COVID-ON, MI LEGYEN A KONDIZÁSSAL?

„Tavaly ősszel én is átestem a Covid-on” – mesélte a személyi edző, aki azt javasolja, a koronavírusfertőzést követően legalább hat hétig ne űzzünk megterhelő fizikai aktivitást. A Global Fitnessben egyébként kiemelten ügyelnek a vendégek biztonságára, a termet és az eszközöket naponta tisztítják, minden állomáson fertőtlenítő és törlőkendő várja őket, plusz külön felhívják a figyelmet a személyes higiéniára.

EGY MEGLEPETÉS, ŐSZRE, A GLOBAL FITNESS-TŐL

A Makkosházi körúti fitness-komplexumban mindig is alap volt a teremedzők jelenléte, azonban egy szeptemberi akció keretein belül, a bérlet mellé személyes edzésterv és grátisz személyi edzés is jár. Szóval, ha szeretnéd, hogy csakis rád koncentrálva, profi segítséggel egyengessék az utad (és az edzésmunkád), már tudod, hová kell menned:

Szeged, Makkosházi krt. 1, 6723
+36 20 262 8141

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb