Szegedi Arcok

Szakembör rovatunk bemutatja: Csavarok állnak ki a térkőből a Tisza Lajos körúton

Csavarosan indul a szerda reggel: mint Márk nevű olvasónk írja, csavarok állnak ki a Tisza Lajos körút és a Takaréktár utca kereszteződésénél a járdából, egészen pontosan, a térkőből. A szürreális közterületi képződményt az olvasónk kedd késő este közelebbről is megismerte, a randevút a biciklije hátsó kereke sínylette meg.

Az első ránézésre is életveszélyes “szettről” Adéltól is kaptunk fotókat, ő reggel lépett bele, neki a szandálja szakadt el miatta. Mint üzenetében írja, belegondolni is rettenetes, mi lenne, ha valaki pont ott botlana meg és esne arccal a képződménybe.

Íme Adél reggeli és Márk esti fotói:

EGY KIS HELYMEGHATÁROZÁS, MIELŐTT BELEGURULNÁL VAGY LÉPNÉL

Az ügyben természetesen értesítettük az önkormányzat illetékeseit is, addig is, következzen egy gyors helymeghatározás, mielőtt Ti is úgy járnátok, mint Adél és Márk. A helyszín a Takaréktár, az Arany János utcák és a Tisza Lajos körút kereszteződése, az evangélikus templom irányába vezető, térköves járdarészen.

A csavarok eddig azt a zöld oszlopot tartották, amelynek a funkciója évekig sci-fi kategória volt: egy zöld oszlop, a járda közepén, magányosan. Városi legendák keringtek egy fickóról, aki futás közben nem vette észre és a legnemesebb testrészével “bólintotta le” a fém obeliszket (OMG). Az oszlop többé nincs – bár az alábbi Google utcafotón még ott éktelenkedik – helyette csupán a vágyakozva ég felé meredő csavarok maradtak:

FEKVŐ RENDŐR? KÖZTERÜLETI BÜNTETŐESZKÖZ?

Hasonló urbánus képződményt láthattunk tavaly ősszel a Gáz utcában, ahol egy fekvő rendőr telepítésénél felejtettek ott egy égnek álló csavart, több Szeged365 olvasó autóját is lebüntetve. Ti szóltatok nekünk, mi megírtuk, ők pedig elvitték, reméljük, a mostani esettel is így lesz.

FRISSÍTVE: PROBLÉMA MEGOLDVA, EZ MOST TÉNYLEG VILLÁMGYORS VOLT

Délre megoldották a problémát, tudtuk meg az önkormányzattól. A ludas valószínűleg egy “erős” autós lehetett, a pollert (a fotón lévő oszlopot) pont az ilyenek miatt teszik ki. Köszönjük Nektek, hogy jeleztétek a problémát plusz az illetékes városi szervnek, hogy villámgyorsan reagáltak rá!

Köszönjük Nektek, hogy már ennyien “átköltöztetek” velünk az új Facebook oldalunkra! A régi hamarosan megszűnik, szóljatok minél több barátnak, ismerősnek, ITT várja őket az új otthonunk: (KATTINTS IDE)! Ne hagyjuk, hogy néhány gonosz kis algoritmus közénk álljon!  

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb