KikapcsVideo365

Szeged365 Live: gólyaesküt tesznek az SZTE külföldi hallgatói, élőben jövünk a Dugó térről

Ezekben a percekben teszik le a gólyaesküt az SZTE külföldi hallgatói a Dugonics téri rektori hivatal épülete előtt. A 2021/2022-es tanév első félévében a Szegedi Tudományegyetemen több mint 1000 új külföldi hallgató kezdheti meg tanulmányait, velük összesen több mint 4000 nemzetközi hallgató tanulhat a Tisza-parti városban.

A gólyák közül legtöbben…

  • Iránból,
  • Spanyolországból,
  • Japánból,
  • Kínából
  • és Törökországból érkeznek.

A legnépszerűbb kar a nemzetközi hallgatók körében a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar. A nem orvostudományi területeket választó diákok közül a legtöbben a Gazdaságtudományi-, a Bölcsészet-és Társadalomtudományi, illetve az Állam- és Jogtudományi Karra nyertek felvételt.

Élőben a helyszínről, Magyar Andor kollégánkkal:

A gólyaeskü előtt 17:45-től Prof. Dr. Zakar Péter, a Szegedi Tudományegyetem nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese tartott sajtótájékoztatót, amelynek fő témája a nemzetközi hallgatók beilleszkedését segítő Orientációs hét volt. Mint kifejtette, a Szegedi Tudományegyetem Orientációs héttel támogatja a nemzetközi hallgatók beilleszkedését: kulturális és közösségépítő oktatási célú eseményekkel is várja a hallgatókat, akik – többek között – megismerkedhetnek a Neptun tanulmányi rendszer használatával, a diákigazolvány-igénylésének menetével. Megtudhatják, hogyan kell beiratkozni, kurzusokat felvenni. Az esemény lehetőséget teremt Szeged nevezetességének, hagyományainak és sokszínű kultúrájának megismertetésére is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb