Közélet

Love is in the air, a Dugonics téren: körbeöleljük az egyetemet?

Még mielőtt bárki félreértené cikkünk címét, semmiféle csöpögős dologra nem készülünk, viszont egy extravagáns programot mindenképp szeretnénk a Szeged365 olvasók figyelmébe ajánlatni: csütörtök délután 15 órától, az SZTE a centenáriumi tanév rendezvénysorozatának programjaként egy nem mindennapi flashmobra hívják a Szegedi Tudományegyetem polgárait. Az eseményen a résztvevők körbe ölelik az SZTE Dugonics téri központi épületét, amely már 100 éve a szegedi egyetemet szolgálja.

Szóval, a kérdés már csak egy: ölelgetünk egyetemet?

Ha a válaszod igen, a helyszín és az időpont:

  • SZTE Rektori Hivatal, Szeged, Dugonics tér
  • 2021. 09. 16., 15.00

KOMOLYRA FORDÍTVA A SZÓT, MOST MÁR TÉNYLEG: KOSZORÚZÁS ÉS FLASHMOB, SZENT-GYÖRGYI ALBERT SZÜLETÉSNAPJÁN

Mint az SZTE közleménye írja, hagyomány, hogy szeptember 16-án, Szent-Györgyi Albert születésnapján a Szegedi Tudományegyetem Nobel-díjas rektorának egészalakos szobránál paprikakoszorút helyeznek el és megemlékezést tartanak az SZTE polgárai. 2021-ben, az SZTE kolozsvári elődintézménye alapításának 440. és szegedi otthonra találásának 100. évfordulója alkalmából kiállításon mutatják be az 1921-ben Szegedre költözött egyetem méltóságjelvényeit, valamint Szent-Györgyi Albert eredeti Nobel-aranyérmét. Ezzel is hangsúlyt kap, hogy „az SZTE Szent-Györgyi Albert egyeteme”.

A koszorúzás csütörtökön 11-kor lesz a Dugonics téri Szent-Györgyi Albert szobornál, az eseményen beszédet mond…

  • Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora,
  • ezt követően a Szent-Györgyi Albert-kiállítást megnyitja Prof. Dr. Zakar Péter, a Szegedi Tudományegyetem nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese,
  • majd köszöntőt mond Marcia Szent-Györgyi, a Nobel-díjas tudós özvegye és Prof. Dr. Lázár György, az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar dékánja.

A fent említett egyetem-ölelős flashmob délután 3-kor jön, mi is ott leszünk, jövünk majd élőben!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb