KikapcsVideo365

Merre jártok, ballonok? Megvolt a szerda reggeli felszállás! (videóval)

Ballon-spotting rovatunk bemutatja. Szerda hajnalban változott a szélirány és az alsóbb szinteken már befordult déli irányba. Ennek köszönhetően a reggeli repülésre 6 óra környékén Kiskundorozsma térségéből indultak a pilóták és tartanak épp a Szegedi Repülőtér felé.

Cikkünk megírásának perceiben Kekcskéstelep mellett járnak a ballonok, a pontos tracking-hez kattints ERRE a linkre, aktív térkép vár.

Egy klasszikus Európa-bajnokság feladattal, a Gordon Bennett Memorial-al kezdi meg a napot a mezőny. Gordon Bennett volt az első olyan ember a világon, aki repülős sportversenyt szervezett. Az 1906-ban megrendezett megmérettetésen 16 gázballon volt jelen, és azonos feltételek mellett a lehető legnagyobb távolságot kellett megtenniük. A legjobbak 3 napot voltak a levegőben, éjjel és nappal egyaránt.

Mint hajnali közleményükben írják a XXII. FAI Hőlégballon Európa-bajnokság szervezői, a repülési terv azt időjárási viszonyok miatt változhat. Élő ballon-követéshez kattints IDE!

A kedd délutáni, Szegedről is klasszul látható vonulásról Magyar Andor kollégánk lőtt egy videót, a naplementében tüzesen repkedő óriáslufikkal:

Fotók: Nyitrai Szilárd

Videó: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb