Közélet

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: “év végéig meghosszabbítjuk a rendkívüli jogrendet”

Hosszú hetek kihagyása után szerdán visszatért a Kormányinfó, ma reggel pedig Orbán Viktor tért vissza a péntek reggeli miniszterelnöki interjú műfajához. Vége a nyári szünetnek, kopogtat (mit kopogtat, dörömböl) a negyedik hullám, mi pedig jövünk a kormányfői bejelentésekkel!

ORBÁN VS GYURCSÁNY

Orbán Viktor egy “csipetnyi” gyurcsányozással kezdte az interjút, mint mondta, azok közé tartozik, akik nem változtatták meg a véleményüket az őszödi beszédről. “Ijesztő dolog, hogy aki ezt az egész helyzetet előidézte, becsapta az embereket, majd elvette az emberek pénzét, és csődbe vitte az országot, ma ez az ember a baloldal vezetője.”

JÁRVÁNYOK, MIGRÁNSOK

Orbán Viktor felidézte, hogy az alaptörvénytől kezdve a migrációig rengeteg kérdésben volt nemzeti konzultáció. “Ez nagy vívmánya a mai politikai életnek. A járvány meg fogja változtatni az életünket, nehéz évtized előtt állunk, és ennek egyik eleme lesz, hogy járvány- és migrációs hullámok lesznek” – mondta a kormányfő.

A  kormányfő szólt arról is, hogy konzultáció után következmények lesznek. Az egyik döntés már megszületett, így a rászorulók számára marad a hitelmoratórium. Orbán Viktor szerint lesz még néhány ilyen döntés, és erről hétfőn a parlamentben beszél majd.

“A PÉNZ MUNKÁBÓL VAN”

Orbán Viktor elmondta, hogy már korábban születtek döntések arról, hogy 5,5 százalék felett legyen az idei növekedés. “Ez minden emberi számítás szerint sikerülni fog, és akkor nagy dolgokat tudunk csinálni” – magyarázta, majd hozzá tette, a pénz munkából van.

UNIÓS PÉNZEK, LMBTQ KONFLIKTUS

“Ha segélyre építjük a gazdaságot, akkor idővel csődbe megy az ország” – mondta a kormányfő, aki kifejtette, 2010 óta munkaalapú gazdaság van, és többen dolgoznak mint korábban bármikor. Szerinte az uniós tagság azért fontos, mert piacot ad Magyarországnak. 

“Az újraépítési pénzek hitelek, de ezt most nem akarja Brüsszel ideadni, mert vitánk van az LMBTQ kérdésekben.”

LESZ NEGYEDIK HULLÁM

“Lesz negyedik hullám, nem hiszem, hogy megáll a magyar határnál. A beoltottak arányától függ a negyedik hullám súlyossága” – mondta, majd hozzá tette, a védekezéshez szükséges a cselekvőképesség fenntartása.

Orbán Viktor itt bejelentette, hogy a rendkívüli jogrend állapota marad az év végig. Az elszigetelés nem oldja meg a vírus okozta problémát.

ERRŐL BESZÉLT FERENC PÁPÁVAL

Arra kérdésre, hogy miről beszélgettek a pápával, azt válaszolta, egyetértettek a családok kérdésében, a Szentatya világossá tette, hogy a családok védelme érdekében folytatott harcunk fontos Európa jövője szempontjából. A család apa, anya és gyerek, ebben nincsen vita – ismertette a pápa álláspontját Orbán Viktor.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: jarisakti
'Fel a tetejéhez' gomb