Szegedi Arcok

Szegedi összefogás az apró életekért: koraszülött kislány műtétjére gyűjtenek a Korábban Érkeztem Alapítvány jótékonysági koncertjén

A szegedi Korábban Érkeztem Alapítvány immáron hetedik alkalommal rendez jótékonysági koncertet a Szent Gellért Fesztivál keretein belül. Az évente egyszer megrendezésre kerülő gyűjtés idei középpontjában pedig a hamarosan 6 éves koraszülött kislány, Nóri lesz. Az alapítvány nagyratörő álmokkal vág neki a vasárnapnak, hiszen Nóri megsegítése mellett az összegyűlt adományokból a Szegedi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán létrehoznának egy háborítatlan szülőszobát is. A jótékonysági rendezvényről és a célokról nem más, mint Rádi Katalin, a Korábban Érkeztem Alapítvány Szegedi Mentorház mentorhálózat koordinátora mesélt a Szeged365-nek.

“Tavaly elmaradt az éves jótékonysági koncertünk, így még nagyobb lendülettel indultunk neki az idei évnek. Most nagyon nagy feladatot vállaltunk magunkra, hiszen nem csak egy célra összpontosítunk. Van egy sorstárs anyukánk, egy koraszülött kislánnyal, Nórival és az Ő műtétjére, illetve rehabilitációjára gyűjtünk” – mesélte szerkesztőségünknek Katalin.

NÓRIT BARCELONÁBAN KELLENE MEGMŰTENI

Egy kicsit Nóriról: a kislány a koraszülöttségéből adódóan mozgássérült, ülni segítséggel tud, de önállóan állni, járni nem. Nóri egyébként rengeteg fejlesztésen vesz részt jelenleg is, de többféle terápián, kezelésen is átesett már és folyamatosan kutatják az új lehetőségeket. Édesanyja szerint nemrég hallottak egy műtéti eljárásról, amely segítene az izommerevség oldásában, viszont a beavatkozás sajnos Magyarországon nem elérhető, csak Barcelonában. A műtét után viszont a kislány mozgása sokkal könnyebbé válhat. Itt még nem lenne vége a kimerítő útnak, hiszen ezt egy hosszú és kemény rehabilitáció követhet majd.

HÁBORÍTATLAN SZÜLŐSZOBA SZEGEDEN

Nóri műtétjének és kezelésének támogatása mellett az alapítvány még egy célt kitűzött mag a elé: szeretnének egy háborítatlan szülőszobát kialakítani a Szegedi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán. Katalin ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy a tervek szerint ezen a szülőszobán az anyák úgy tudják majd világra hozni gyermekeiket, ahogy az ő igényeiknek megfelel, vagyis az úgynevezett születési terv mentén. “Itt lehetőség lesz arra, hogy a születést követően háborítatlanul találkozzon anya és gyermek, hogy ott lehessen az édesapa, illetve ha kell, akkor lelki segítőnek a dúla” – hangsúlyozta a mentorhálózat koordinátora, majd hozzátette, hogy a jótékonysági koncerttel mind a kettő cél szeretnék elérni. Katalin azt is elárulta, hogy üzenete is van az idei koncertnek, mégpedig az, hogy bármi is történik, hisz az emberrel történhetnek tragédiák és traumák, de ha van egy közösség, ami megtartja az embert, akkor ez erőforrásként szolgálhat. Olyan erőforrásként, amivel az ember túl tud lenni a nehézségeken.

Tehát: a jótékonysági koncertet vasárnap este, 19:30-tól szervezik meg a Szent Gellért Fesztivál keretein belül. A Budapest Bár lép a közönség elé, mégpedig a Szegedi Dómban.

Katalin egyébként számos fontos dologról beszélt még a Szeged365-nek, hallgasd meg a vele készített teljes interjút:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Devops Services
'Fel a tetejéhez' gomb