Sport

Hatalmasat ment a Pick Szeged, kilenc góllal verte a Zágrábot

Bumm, megvan a hatezredik BL Pick-gól! Vastaps volt a csapat jutalma a Zagreb elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés után, amelyet 30-21-re megnyertünk. A találkozó elején akkora tapsot kapott a lelátón ülő, tokiói aranyérmes Olasz Anna, hogy alig lehetett elkezdeni a meccset. Fergeteges hangulat, totális Pick győzelem, így kell ezt csinálni!

PICK Szeged–HC PPD Zagreb 30–21 (10–7)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 2. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 2500 néző. Vezette: Schulze, Tönnies (németek).
PICK Szeged: Alilovic – Radivojevics 1, Garciandía 2, Gaber 1, Bánhidi 3, Bodó 1, Frimmel 6/4. Csere: Bombac, Henigman 1, Mackovsek, Tönnesen 3, Martins 4, Sostaric 7, Rosta 1, Rea. Vezetedző: Juan Carlos Pastor.
HC PPD Zagreb: Slavic – Cupic 1/1, Leimeter 3, Vistorop 4, Musa 2, Obranovic 2, Mandic. Csere: F. Ivic (kapus), Gojun, Klarica, Grahovac 3, Cavar 2/1, Sirotic, Klis 4, Matanovic. Vezetőedző: Ivica Obrvan.
Hétméteres: 5/4, ill. 2/2.
Kiállítás: 10, ill. 4 perc. 

Süli Róbert összefoglalója a Pickhandball.hu-ról:

“Jó volt, vártuk már, mert nagyon régen játszhattunk a #handballfamily előtt Bajnokok Ligája-meccset. Jó volt megélni a hatvan percet, mert olyan támogatást kaptunk a lelátóról, ami hihetetlen erőt adott.
A kezdés előtt nagy taps köszöntötte a tokiói olimpián negyedik helyen végzett szegedi hosszútávúszót, Olasz Annát.  A HC PPD Zagreb kezdett jobban, vezetett is, mi mindig az eredmény után futottunk. 3-2-nél azonban robbantottunk, Mirko Alilovic bravúrt bravúrra halmozott, így sikerült fordítanunk, 6-3-ra léptünk el. Kemény volt a meccs, nem volt gólzápor az első félidőben, végig szoros volt az eredmény. Szerencsére a védekezésre nem lehetett panasz, azonban támadásban többször is hibáztunk. Sebastian Frimmel ziccerből és hetesből rendre eredményes volt, így harminc perc után 10-7 volt a javunkra.

Bánhidi Bence gólja nyitotta a második játékrészt. Ez kellő lendületet adott, egyre többször szereztünk labdát, Mario Sostaric pedig ihletett formában kézilabdázott. Szlovén szélsőnk parádés gólokkal vette ki részét abból, hogy fokozatosan növeljük az előnyünket. Kent Robin Tönnesen, majd Imanol Garciandía is mattolta a horvát kapusokat, tombolt is a közönség. Parádés volt a hangulat, zengett a „PICK Szeged!” buzdítás. Mirko Alilovicra pedig nehéz szavakat találni, védett ziccert, átlövést, szélső próbálkozást, szóval mindent. „Mirko!” – ordította 2500 szegedi, lehet, hogy még Szőregen is hallották az emberek a nevét. A végére két kérdés maradt: mennyivel nyerünk, illetve meglesz-e a hatezredik találatunk a Bajnokok Ligájában. Utóbbi az utolsó pillanatokban összejött, Nik Henigman betörésből vette be a Zagreb kapuját. A vége, kilencgólos siker, 30-21 nekünk, így megszereztük a 2021-2022-es BL-szezon első győzelmét.”

Szombaton 17 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a Csurgói KK-t fogadjuk. Az erőltetett menet folytatódik.

Forrás: Pickhandball.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb