Mindenmás

Vége a több órás várakozásnak? Felújítják és kibővítik a horgosi autópálya-határátkelőhelyet

Kiírta a közbeszerzést az illetékes szerb minisztérium a horgosi autópálya-határátkelő felújítására és kibővítésére. A rekonstrukció után várhatóan nem alakulnak ki hosszabb sorok és a várakozási idő is csökken majd ezen az átkelőn – írja a Pannon RTV.

A tervek szerint további két sávot építenének ki a személygépkocsik és kettőt autóbuszok számára a Szerbiába való beutazáshoz. Az országból kilépők esetében a jelenlegi buszsávot átadnák az autóknak, két kamionsávot pedig az autóbuszoknak. Az autóút mellett, a meglévő felüljáró és a határ közötti szakaszon két kamionsávot láttak elő. 108 parkolóhely kiépítését is tervezik a szerbiai oldalon, 113-mat pedig a határ magyar oldalán. A munkálatok összértéke mintegy 1,5 milliárd dinár, ebből 623 milliót az idei közbeszerzési tervből láttak elő.

SZEGED-SZABADKA 40 PERC ALATT VONATTAL

Szeptember elején megállapodás született a két ország közötti összeköttetések javításáról. Szijjártó Péter akkor elmondta, hogy már minden előkészítő munkát elvégeztek a Szeged és Szabadka közötti vasútvonal építésével összefüggésben, jövő év nyarától a vonalon “kényelmesen és gyorsan” lehet majd vonattal utazni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb