Kikapcs

Szeged365 kikapcs: visszatér a Bödön, pörög a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál, itt a 2021-es Kutatók Éjszakája!

Hello, Péntek, már nagyon vártuk, hogy betoppanj! Igazi nyári idővel (28 fok is lehet szombaton, szürreális) és rengeteg programmal ugrik a nyakunkba a hétvége, érkezik a Szeged 365 Kikapcs, avagy a szegedi programajánló!

IQ HARD, JÖN A KUTATÓK ÉJSZAKÁJA

Pénteken és szombaton jön a Kutatók Éjszakája, ennek alkalmából a Szegedi Tudományegyetem 334 lehetőséget kínál arra, hogy bekukkantsunk a kutatók munkájába. Az Európa-szerte megrendezett, ingyenes eseménysorozat a tudományt és a kutatói életpályát népszerűsíti. A karok mellett az SZTE Füvészkert és a Klebelsberg Könyvtár is kínál programokat:

  • az utóbbiban az SZTE legismertebb oktatójának és hallgatójának különleges életébe lehet bepillantani, a Szent-Györgyi Albert kalandos napjai Stockholmban és a Karikó Katalin virtuális kiállításokon
  • az SZTE Mezőgazdasági Kara is bekapcsolódik, így nemcsak Szegeden, hanem Hódmezővásárhelyen is várják az érdeklődőket az SZTE kutatói.

A drónok világától a 3D nyomtatásig, az ókori történetírás játékszabályaitól a Covid-járvány turizmusra gyakorolt hatásáig, nagyon színes az SZTE kínálata, mindenki találhat olyan témakört, ami felkeltheti az érdeklődését. A Szegedi Tudományegyetem programjai IDE KATTINTVA érhetőek el. A Kutatók Éjszakájához kapcsolódóan az SZTE saját fejlesztésű applikációt hozott létre, amely segít eligazodni a lehetőségek között és egyszerűen használható Androidon és IOS-en is. Egyes programoknál a szervezők védettségi igazolvány meglétéhez, illetve regisztrációhoz kötik a részvételt, ezekről érdemes tájékozódni a központi honlapon

CIVIL PIAC, SZEGED ÉLÉSKAMRÁJÁBAN

Ha érdekel a civil szervezetek, alapítványok világa, a VII. Szegedi Civil Piacon a helyed szombat reggel 9-től délután 1-ig, a helyszín a jó öreg Mars téri piac. A rendezvényen, akár csak korábban, ismét lesz egy jópofa pecsétgyűjtő akció. Minden érdeklődő egy “útlevelet” kap, melyben minden egyes feladat teljesítése után pecsétet kap. Kilenc pecsét összegyűjtése után az útlevél ajándékra váltható be.

Az eseményre többek között

  • az AllianceFrançaise – Szegedi Francia Kulturális Egyesület,
  • az Alternatíva Egyesület,
  • a D2 Ifjúsági Központ,
  • a Fatima Ház Alapítvány,
  • az Osu-no Seishin Harcművész Sportegyesület,
  • és a Szegedi Nemzeti Színház önkéntesei is kitelepülnek, több tucat másik résztvevővel együtt.

Bővebb infót IDE kattintva találsz.

ILLATOK, ÍZEK, SZÍNEK – THE BÖDÖN IS BACK AGAIN

Múlt hétvégén kikötött a Bárka, vele párhuzamosan pedig a Bortér-pótló Szent István Téri Borpiac, a mostani vasárnap pedig egyet jelent a Bödönnel, amely ismét a Szeged Plaza-ban várja a kézműves cuccok rajongóit.

  • BÖDÖN Piac
  • szeptember 26.,
  • 09:00 – 14:00
  • Szeged Plaza

ZSIGMOND VILMOS FILMFESZTIVÁL

Szombatig tart a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál, ha a kardozós-partraszállós és a “hú milyen s@gge van” jellegű filmek mellett valami tartalmasra (is) vágysz, mindenképp ugorj el a Belvárosi Moziba.

A teljes programot IDE vagy IDE kattintva találod.

EKÖZBEN A SZOMSZÉDBAN

Csütörtökön elrajtolt a fesztivál, amely már huszonnyolcadik éve bizonyítja be, hogy David Guetta – nál nagyobb end show a tehénfejés, főleg, ha olyan programot keresünk, ami a család legapróbb tagjait is érdekli. Gumicsizmát fel, indul a XXVIII. Alföldi Állattenyésztési Napok!

BOMBAJÓ KÍNÁLAT A SZEGEDI MOZIKBAN, PLUSZ EGY M. NIGHT SHYAMALAN FILM, AMIT MESSZIRŐL KERÜLJ EL

Ha leöblítenéd a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál alkotásait valami lazább moziélménnyel, javasoljuk a Cinema City és a Belvárosi Mozi kínálatából…

…az Éjszaka a Házban című angol horrort (Cinema City, 18.15, 20.15 és 22.30, Belvárosi Mozi 20.30):

…és a Csernus doki vs Szabó Győző összecsapásról szóló Toxikomát (Cinema City 20.30):

Amit viszont nagyon nem ajánlunk, pedig egész hétvégén vetítik:

Szóltunk előre.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: trustbet
'Fel a tetejéhez' gomb