Kikapcs

Breaking: óriáskerék érkezett a Széchenyi térre, a hétvégén már forog a Szeged Eye 2021!

Szevasz Szeged Eye, már nagyon hiányoztál! Hétfő este kezdtek el szállingózni az olvasói üzenetek arról, hogy beparkolt egy teherautó a Széchenyi tér kellős közepére, rajta egy óriáskeréknek tűnő felépítmény szétszerelt darabjaival. Rákérdeztünk, jól tippeltetek: ez bizony a jó öreg, a Szegedi Karácsonyi Heteken is látott Szeged Eye, amely ha minden jól megy, szombaton már forogni fog!

10 EMELET MAGAS, 144 FÉRŐHELYES ÉS AMI A LEGJOBB: NEM KELL RÁ VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY

Ha minden a tervek szerint halad a hétvégén már foroghat a Széchenyi téren hamarosan felállított óriáskerék – tudtuk meg Illés Anettől, az üzemeltető Dankeschön Kft. tulajdonosától. A közel 10 emelet magas, 144 férőhelyes “Szeged Eye” év végéig üzemelhet folyamatosan, ami klassz hír, hogy nem kell védettségi igazolvány a beszálláshoz.

MINDEN PARAMÉTERÉBEN MEGEGYEZIK A 2019-ES SZEGED EYE-AL

Mint az üzemeltetőtől megtudtuk, a kerék minden paraméterében megegyezik a 2019. decemberében, a Szegedi Karácsonyi Hetek keretében bemutatkozott “rokonával”:

  • 33 méter magas,
  • 144 férőhelyes,
  • LED-kivilágítással díszített,
  • nyitott kabinos, így a szabad levegőn élvezhetjük a Szeged nyújtotta panorámát.

Illés Anett elmondta, mindent megtesznek azért, hogy teljes (járvány)biztonságban emelkedhessenek a magasba a szegediek:

  • a kabinokat folyamatosan fertőtlenítik,
  • és úgy logisztikáznak, hogy egy fülkébe egy család kerüljön.

Így festett a Szeged Eye ma reggel, az időjárás által csillogóan tisztára polírozva:

Rendben, így, szétszerelve, platóra fektetve tényleg nem mutat túl sokat, de felállítva, kivilágítva már annál inkább. Így nézett ki 2019. decemberében, teljes pompájában, a Szegedi Karácsonyi Heteken (via Szegedi Városkép és Piac):

Hálás köszi a ma reggeli olvasói fotókért!

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb