KözéletSmart Szeged

Megépült a szegedi tram-train kocsiszín, a főmérnök szerint a karácsonyi bevásárlást már a kék-sárga csodával intézhetjük

A szegedi kocsiszín már felépült, a belső munkálatok zajlanak, a tervek szerint jövő tavasszal át is adhatják majd – fejtette ki Kanda Imre főmérnök a Rádió 7 kedd délelőtti Közös Nevező című műsorában. A szakember szerint a karácsonyi bevásárlást már tram-trainnel intézhetjük.

MÁR SZENTESEN VAN A HATODIK SZERELVÉNY

“Megérkezett a hatodik szerelvény is Szentesre, a szakemberek a következő hetekben szoftverezik fel, és utána megkezdheti a tartampróbákat. Az első három prototípus már 11 ezer kilométer teljesítésnél jár, így ha semmilyen nagyobb zökkenő nem lesz, a karácsonyi nagybevásárlást már a tram-trainnel végezhetjük, akkora megindul ugyanis az ideiglenes menetrend szerinti közlekedés” – magyarázta Kanda Imre főmérnök.

DARABONKÉNT 15 EZER KILOMÉTERT KELL TELJESÍTENIÜK, MIELŐTT FORGALOMBA ÁLLHATNÁNAK

A szerelvényeknek darabonként 15 ezer kilométert teljesíteniük, ha eközben típushibát észlelnének, akkor az egészet újra kell kezdeni. Az első 3 prototípus már 11 ezer hibamentesen lefutott kilométernél jár, a hatodik, hétvégén megérkezett tram train egy hónap múlva kezdheti róni a köröket.

MEGÉPÜLT A SZEGEDI KOCSISZÍN

Kanda Imre főmérnök és Mucsi László projekttanácsadó elmondta, a szegedi kocsiszín már felépült, a belső munkálatok zajlanak, a tervek szerint jövő tavasszal át is adhatják majd. A vásárhelyi járműtelepre három érvényes pályázat érkezett, és még ebben a hónapban ki fogják hirdetni, ki valósíthatja meg azt.

Forrás: Rádió 7, Promenad.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb