Közélet

Újabb rajtaütés az M5-ösön, három embercsempészt fogtak el az éjjel

Három magyar embercsempészt és hét szír illegális bevándorlót kaptak el kedd késő este az M5-ös autópályán. A lekapcsolt elkövetők ellen embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indítanak büntetőeljárást, amely minősített esetben öttől akár tizenöt évig terjedő szabadságvesztést is jelenthet.

ESTE 10 UTÁN SZÚRTÁK KI A KÉT AUTÓT, BENNE A HÉT MIGRÁNSSAL

A Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információja alapján a Készenlét Rendőrség munkatársai 2021. szeptember 28-án 22 óra 7 perckor az M5 autópálya 35-ös kilométerszelvényében vezettek ki két személygépkocsit. A járművek egyikében hét külföldi tartózkodott, annak magyar állampolgárságú sofőrjét, illetve a másik autóban tartózkodó két magyar személyt is intézkedés alá vonták a rendőrök.

A magukat szír állampolgárnak valló migránsok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik a biztonsági határzárhoz. A három magyar állampolgárságú személy ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.

NAGYON NEM ÉRI MEG, AKÁR 15 ÉV (!!) IS LEHET BELŐLE

Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – írja közleményében a rendőrség. Pár hete 5000 eurót ajánlott egy csapat külföldi férfi az egyik olvasónknak, ha elviszi őket az egyik, Ásotthalom mellett üzemelő benzinkúttól a fővárosig.

Laci észnél volt:

Nem ez volt az első eset, négy napja szinte ugyanitt történt meg, ugyanez:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb