Sport

A szegedi olimpikon, Sárosi Laura a sérülése után sem adja fel, most a párizsi olimpiát vette célba

A párizsi olimpiai részvétel lehet a cél Sárosi Laura, az El-co Tech Tisza Tollas SE versenyzője számára, de végleges döntést sérülésének gyógyulása fényében tud majd csak hozni – mondta az olimpikon tollaslabdázó a szegedi klub csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Sárosi Laura részleges Achilles-ín-szakadás miatt nem tudott kiállni a második csoportmeccsére a tokiói olimpián. Elmondta, végzi a gyógytornát, a rehabilitációt, de felépülése nem annyira gyors, mint szeretné. Az edzéseket is elkezdte, reményei szerint a csapatbajnokság október végi fordulójában már párosban pályára léphet. A novemberi nyílt magyar bajnokságra nevezett, de indulása gyógyulásának függvénye.


A VILÁGRANGLISTA ÉLLOVASAIVAL MÉRKŐZHETNEK MEG

Kapitány Péter, a Magyar Tollaslabda Szövetség elnöke hangsúlyozta, a sportág hazai fejlődése szempontjából rendkívül fontos, hogy a szegedihez hasonló klubok professzionálissá válhassanak. Az elnök kitért arra, átalakult a csapatbajnokság lebonyolítási rendszere, minden elsőosztályú csapat vendégül láthat egy vagy két ellenfelet, majd a rájátszás is több helyszínen folyik majd. Így valamennyi csapat saját otthonában mutatkozhat be az utánpótláskorú versenyzőknek és a helyi közösségnek. Kapitány Péter szerint a magyar játékosoknak óriási motivációt adhat, hogy a világranglista élvonalába tartozó külföldi versenyzőkkel mérkőzhetnek meg a bajnokságon.

KÜLFÖLDI IGAZOLÁSOKAT IS TERVEZNEK

Az elnök továbbá azt is kifejtette, hogy a tokiói olimpikon Krausz Gergő várhatóan nem tudja vállalni a következő kvalifikációt, ennek ellenére meg van az esély arra, hogy legalább egy magyar férfi és női versenyző részt vehessen a párizsi olimpián. Pápai Miklós, az utóbbi két csapatbajnokságon győztes El-co Tech Tisza Tollas SE vezetője azt mondta, az akadémiai rendszert, valamint verseny- és sportklubot ötvöző egyesületet szeretnének kialakítani. Külföldi igazolásokat is terveznek, olyan versenyzőkkel állapodnának meg, akik nemcsak a csapatbajnokságban szerepelnének, hanem Szegeden is készülnének, ezzel segítve a fiatalok fejlődését.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb