Kikapcs

Közlekedési okokra hivatkozva, Szeged önkormányzata nem engedélyezte a “Gyurcsány-terrort” bemutató kiállítást

Szeged önkormányzata közlekedési okokra hivatkozva nem engedélyezte a 2006-os “Gyurcsány-terrort” dokumentáló Vérbe fojtott szabadság című vándorkiállítás bemutatását a megyeszékhelyen – jelentette be a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szóvivője pénteken Budapesten.

Ifj. Lomnici Zoltán szerint az önkormányzat arra hivatkozott, hogy a kiállításnak helyet adó kamion beállása a tervezett belvárosi helyszínre veszélyeztetné a sétálóutca gyalogosforgalmát – ismertette. A szóvivő elmondta: nem mondanak le arról, hogy – várhatóan tavasszal – újra megpróbálják eljuttatni Szegedre a vándorkiállítást.

A KIÁLLÍTÁST EGY KAMION RAKTERÉBEN RENDEZTÉK BE

A CÖF-CÖKA szervezésében, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat kezdeményezésére szeptember 18-án útjára indított vándorkiállítást egy kamion rakterében rendezték be, és több mint húsz településen látható október 23-áig. A kamionon a kiállítás címe mellett az őszödi beszédből vett idézet szerepel: “Hazudtunk reggel, éjjel meg este”, illetve a “Ne hagyjuk, hogy újra megtörténjen!” felirat. A kiállított tárgyak között gumilövedék, könnygázgránát kilövésére alkalmas karabély, akkori rohamrendőr egyenruha látható, továbbá öt televíziós képernyőn vetítik a 2006-os tüntetések felvételeit, a résztvevőkkel készített interjúkat. Eközben a hangszórókból az őszödi beszéd szól.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb