Mindenmás

Nincs megállás, péntektől még drágább lesz a tankolás, egy héten belül másodszor is rekordok dőlnek

Pénteken ismét változik az üzemanyagok ára a hazai kutakon, a holtankoljak.hu információi szerint a benzin ára 3 forinttal emelkedik, míg a gázolaj literenkénti átlagára 4 forinttal nő. Ez egyrészt új csúcsot fog jelenteni mindkét üzemanyagtípus számára, azonban az emelkedés üteme némileg csökken az elmúlt alkalmakhoz képest.

A Szeged365 közlekedési infók támogatója az Attrect Bau, Szeged újgenerációs építőipari szolgáltatója.

Legutoljára október 13-án, azaz ma változtak az üzemanyagárak itthon, a benzin ára 6 forinttal 488 forintra emelkedett, míg gázolaj literenkénti átlagára 8 forinttal 501 forintra nőtt.

A BENZIN IS 500 FORINT KÖRÜL FOG MOZOGNI

Pénteken, azaz október 15-én így változik az üzemanyagok ára:

  • A 95-ös benzin literenkénti átlagára 3 forinttal 491 forintra nő.
  • A gázolaj literenkénti átlagára 4 forinttal 505 forintra emelkedik.

Ezzel a benzin és a gázolaj literenkénti átlagára is új történelmi csúcsra kerül, hiszen a mai nap jelentette a legutóbbi csúcsdöntést, azonban mindkét üzemanyagtípus tovább drágul péntektől.

MÉG TOVÁBB FOGNAK EMELKEDNI AZ ÁRAK

Az elemzői várakozások szerint az olajárak a következő hónapokban jellemzően tovább emelkedhetnek, de ha a hazai üzemanyagárakat nézzük, akkor az olajár mellett fontos tényező a forint dollárhoz viszonyított árfolyama is. A dollár jelenleg erősödő pályán mozog, a forintot pedig az MNB valamelyest erősíteni szeretné kamatemelésekkel. Pletser Tamás szerint a dollár erősödni fog a következő időszakban az euróval szemben, de az euró/forint nem fog érdemben változni, vagyis a dollárral szemben gyengülhet a magyar fizetőeszköz, ez pedig szintén valamelyest emelheti a hazai üzemanyagárakat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb