KikapcsVideo365

Szeged 365 LIVE: a harmincezredik (!) látogatót köszöntjük a Sisi-kiállításon

Hatalmas sikernek örvend a szegedi Sisi-kiállítás: októberben már 30 ezres látogatottságnál jár a tárlat. Magyar Andor kollégánk a Móra Ferenc Múzeum kollégáival együtt a 30 ezredik látogatót várja a helyszínen, nézd élőben a nagy pillanatot nálunk:

KÉT EGYETEMISTA LÁNY FUTOTT BE A SZÉP KEREK SZÁMRA

Az eseményen Fogas Ottó, a Móra Ferenc Múzeum igazgatója egy kis ajándékkal várta a szép kerek számra befutott érdeklődőket, mert hogy ketten jöttek be egyszerre az ominózus Sisi-kiállításra: Bakter Veronika, negyedéves angol–történelemtanár szakos egyetemista és Ferencz Katalin negyedéves joghallgató.

HATALMAS NÉPSZERŰSÉGNEK ÖRVEND A KIÁLLÍTÁS

Az idei Múzeumok Éjszakáján nyitotta meg kapuit az Erzsébet királynő életéről szóló kiállítás a szegedi Móra Ferenc Múzeumban. Töretlen a tárlat népszerűsége, a kiállításon többek között bemutatják Sisi életének különböző részleteit, személyiségének ismert és kevésbé ismert oldalát. A legkiemelkedőbb darab az eredeti ruhafelsőrész, melyet Erzsébet királyné a meggyilkolásakor viselt Genfben.

Augusztus elején érte el a tízezredik, kicsivel később pedig a húszezredik látogatót a tárlat, az utóbbi egy negyedikes kislány, Dobó Eszter lett. Eszter és édesanyja egészen Kecskemétről utaztak Szegedig, hogy megcsodálják Sisi hagyatékát. Fogas Ottó igazgató ajándékcsomaggal is várta a szerencsés vendégeket, akkor is ott voltunk, azt is élőben adtuk.

Ilyen volt a tízezredik:

…és ilyen a húszezredik:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb