Szegedi Arcok

30 társasházat fújt össze Szegeden, masszív kárt okozott

30 társasházat és egyéb más épületet fújt le festékszóróval 2018. év eleje és 2020. márciusa között az szegedi fiatalember, aki ellen ma a Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt. Ebből közmunka lesz, haver!

A vádirat szerint a férfi 2018. elejétől két és fél éven át BUD feliratot fújt főleg társasházak falára, de ugyanez felkerült garázsajtókra, üvegablakokra, lépcsőházi falakra, boltok ajtajaira és egy bankbejáratra is. Volt, ahol 175 ezer forint kárt okozott. A járási ügyészség a fiatalt 30 rendbeli falfirka elhelyezésével elkövetett rongálás vétségével vádolja, és azt indítványozta, hogy a bíróság büntetővégzés meghozatalával közérdekű munka büntetést szabjon ki.

MIELŐTT MÉG BÁRKI ELKEZDENE HANGOSAN FÚJOLNI A GRAFFITI-S TÁRSADALOMRA: VAN, AKIK EZT MŰVÉSZI SZINTEN ŰZIK

Az egyik legnagyobb hazai ász pedig pont szegedi. Molnár Zsolt – közismertebb nevén MONE – 1995-ben kezdett el falfestéssel foglalkozni a Napfény Városában, mára országosan elismert művész. Szerinte a graffiti nem bűn, sőt, az alábbi interjúnkban azt mondta, ebben a műfajban találta meg az igazi énjét. Amit Ő csinál, nagyon más, mint a cikkünk fenti részében említett “összefújunk a haverokkal mindent amit érünk” jellegű valami.

Ha szeretnéd megismerni a graffiti igazi, művészi oldalát, olvasd el az alábbi, MONE-vel készült anyagunkat, telis-tele gyönyörű, szegedi alkotásokkal:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb