Szegedi Arcok

Visszavonulót fújt az IKV: mégsem építenek a lakók pénzén galambriasztót a román konzulátus épületére

A társasház pénzén, jóval a piaci ár felett építtetne galambriasztót a román konzulátus épületére az IKV – nyilatkozta portálunknak a nyáron Dobó Márton, akinek a Kelemen utcában lévő társasházban van lakása. A szerkesztőségünket megkereső szegedi férfi arról számolt be, hogy az önkormányzati cég gyakorlatilag ráerőlteti a berendezés költségeit a lakókra, úgy, hogy az épület általuk használt oldalára nem is szerelnek a riasztóból. Pár napja újabb fejlemény született az ügyben, mint a szegedi férfitől megtudtuk, az IKV új írásbeli szavazást írt ki, melynek eredményeképpen visszavonták a közgyűlési határozatot:

…magyarán mondva, az előzetes tervekkel ellentétesen mégsem szerelnek elektromos riasztót és galambriasztó tüskéket az épületre (a lakók pénzén).

NYÁRON INDULT A SZEGEDI GALAMB-GATE

“A tulajok pénzén erőltetik a galambriasztót” – magyarázta júniusi interjúnkban az említett társasházban lakó Dobó Márton, aki röviden vázolta a helyzetet:

  • adott a román konzulátus épülete, a Kelemen László utcában. Ennek Kelemen utca felőli oldala a konzulátus használatában van,
  • a Nádor utca felőli részt pedig a társasházi lakások tulajdonosai lakják, erre néznek az ablakaik és itt van a bejáratuk is.

Annak dacára, hogy a társasház közös pénzéből a lakók többek között új bejáratot, kapucsengőt, kocsibeállót és térkő-javítást szerettek volna, az 57,23%-ban többségi tulajdonos IKV fogta magát, és a járványhelyzetet kihasználva erőből áttolta a galambriasztó kiépítését. Az ügy “szépsége”, hogy az utóbbit csakis a román konzulátus oldalára szerelték volna fel, a lakók által használt oldalról szó sem volt, mégis velük fizettették volna ki.

ÚJ SZAVAZÁST ÍRTAK KI, GYŐZÖTT A LAKÓKÖZÖSSÉG

Szeptemberben új fordulatot vett az ügy, mint olvasónktól megtudtuk, az IKV új írásbeli szavazást írt ki az ügyben. Mint Dobó Márton írta, vélhetően ezen eredmény a Szeged 365 olvasóinak, magyarán a nyilvánosság erejének is köszönhető. Az újonnan kiírt szavazás eredménye alapján az IKV visszavonta a 2/2021.06.04. számú közgyűlési határozatot, amelynek értelmében:

…gyakorlatilag győztek a társasház lakói, az önkormányzati cég nem fog a lakóközösség pénzén galambriasztórendszert építeni a román konzulátusnak.

Az olvasónktól kapott határozatot és a város jegyzője által, közérdekű adatigénylésre adott választ az alábbiakban tudod megnézni (kattints):

Mint Dobó Márton megjegyezte, a közérdekű adatigénylésére Szeged Megyei Jogú Város jegyzője azt a választ adta, hogy a közös költségek bevételein kívül nem áll más forrás rendelkezésre a Román Főkonzulátus igényeinek kielégítésére, amely előtt mint nyilatkozta, továbbra is értetlenül áll lakóként.

JUST THE SAME OLD STORY: ÁRON FELÜL VÉGEZTÉK VOLNA EL A MUNKÁT

A lakók győzelmével végződött ügynek van még egy érdekessége: menet közben Dobó úr az egyik szomszédjával közösen megkérdezett pár vállalkozót, mennyiért végeznék el a galambriasztó kiépítését. Mint mesélték, legnagyobb megrökönyödésükre az önkormányzati cég által felvázolt ár töredékét adták meg.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb