Közélet

Nem látsz ki a falevelekből? Klassz hírünk van: október 25-től ingyenesen szállítják el a közterületi lombhulladékot

Önnek. 9846. Új. Levele. Érkezett. Ha az impozáns mennyiség kivételesen nem az Outlook-odban landolt, hanem a lakóhelyed környékén, bizonyára felmerült benned a kérdés: mi a jó fenét kezdjek az IFA platónyi levéllel? A válasz megérkezett, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. október 25. és december 12. között térítésmentesen szállítja el a közterületi lomb és zöldhulladékot. Feltételek azért vannak, máris képbe hozunk velük!

INDUL A SZEGEDI LOMBHULLADÉK-SZÁLLÍTÁS

A vonatkozó jogszabályok szerint az ingatlan előtti közterület tisztántartása az ingatlantulajdonos feladata, viszont a keletkezett zöldhulladék kezelésében azért akad némi segítség. A közterületen keletkező, a lakosság által összegyűjtött zöldhulladékot október 25. és december 12. között ingyenesen szállítja el a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.

SZABÁLYOK AZÉRT VANNAK

Van limit és persze az sem mindegy, mekkora mennyiséget akarsz elvitetni a környezetgazdákkal. A fontosabb szabályok:

  • A lombhulladékot átlátszó zsákokba kell, hogy tedd, ezeket pedig a kommunális gyűjtőedények mellé kell kitenned. Egyszerre maximum 2 db, legfeljebb 2×110 literes zsákot visznek el.
  • A zsákba csakis lombhulladékot tehetsz.
  • A szállítás kommunális hulladékszállítási napokon történik.
  • Ha túlpakoltad a zsákot és kiszakad, a közterület takarítása a Te dolgod lesz.
  • Amennyiben a lombhulladékkal megrakott zsáko(ka)t a társaság kapacitás hiányában nem szállítja el a gyűjtési napon, arra kérnek, a zsákokat hagyd kint, az elszállításáról később gondoskodnak.

A fentiek térítésmentesek, azonban van két kategória, ami már fizetős. Az önkormányzati cég térítés ellenében, értesítő hátra hagyása mellett szállítja el:

  • a lombhulladékkal megrakott zsáko(ka)t azoktól az ingatlanoktól, amelyek előtt nincs a közterületen olyan növényzet, melyről a kihelyezett hulladék származhat,
  • és a nem vagy részben nem lombhulladékkal megrakott zsáko(ka)t.

Bővebb infót IDE kattintva találsz.

SZEGED ŐSSZEL IS GYÖNYÖRŰ, SŐT, TALÁN ILYENKOR A LEGSZEBB

…és tényleg. Szeged a sárguló-barnuló falevelek és a borongós időjárás társaságában is fennséges. Őszi gyönyörűség, a belvárosból és az SZTE Füvészkertből:

Forrás: Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb