Kikapcs

Brutális fenevad érkezett a Szegedi Vadasparkba

“Újra dübörögnek… az elefántcickány lábak!” – írja közleményében a Szegedi Vadaspark, ahová a földkerekség egyik legcukibb kisemlőséből érkezett egy nőstény. Az elefántcickány egy németországi állatkertből költözött át Szegedre, mint írják, bíznak benne, hogy rövidesen hímet is találnak a ritka állatfajból.

Cikkünk címe poén volt, nyugi, az elefántcickány nem eszik szegedieket.

KHM, NEM ÉPP EGY VELOCIRAPTOR: HOSSZÚ ORMÁNY, GYUFASZÁL-VÉKONY LÁBAK ÉS APRÓ, SZŐRÖS TEST

Az elefántcickány nemcsak megjelenésében különleges, hiszen olyan, mint egy apró szőrös golyó hosszú ormánnyal és vékony lábakkal. Bár ezt az első elnevezői nem tudhatták, utóbb bebizonyosodott, hogy nemcsak hosszú orra miatt illik rá az elefánt név. Ugyanis abba az ősi, Afrikában kifejlődött öregrendbe, vagyis rendszertani csoportba tartozik, amelybe az elefánt is. Még ha távoli rokonok is, közelebb áll a hatalmas ormányosokhoz, mint a cickányokhoz. Életmódja természetesen azért inkább a rovarevőkéhez hasonlít. Rendkívül gyors mozgásúak, akár 20-25 km/h-ra is fel tudnak gyorsulni, ami kis termetüket tekintve lenyűgöző teljesítmény. Elsősorban rovarokkal táplálkoznak, de elfogyasztanak növényi eredetű táplálékot is. A rövidfülű elefántcickány Afrika déli részének száraz szavannáin, félsivatagos területein él.

Ő az (kegyetlen, nem?):

A ZSIRÁFHÁZBA KÖLTÖZIK A FENEVAD

A Szegedi Vadaspark régi-új lakója a zsiráfház emeletén lévő terráriumban figyelhető meg. Mint az intézmény kollégái írják, bíznak benne, hogy mielőbb találnak számára párt, hiszen az a cél, hogy ismét szaporodjon az állatkertben ez a zoológiai különlegességnek számító cukiság.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ข่าวกีฬา
'Fel a tetejéhez' gomb