Közélet

Galgóczi Ágnes, NNK: Javaslom a maszkviselést, elérkeztünk abba az időszakba, amikor ez fontos lehet

„Javaslom a maszkviselést is, elérkeztünk abba az időszakba, amikor ez fontos lehet, zárt helyen, tömegközlekedési eszközökön, mind az oltottak, mind az oltatlanok számára” – idézte Galgóczi Ágnest az RTL. A Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője szerint a szennyvízadatokban mért, koronavírusra vonatkozó adatok alapján indokoltak a szigorúbb védelmi intézkedések.

Az elmúlt héten a fertőzöttek száma másfélszeresére nőtt, és gyors ütemben növekszik. Az ősz hidegebbre fordulásával egyre többet leszünk zárt terekben, ami szintén lendületet adhat a járványnak, miközben az oltottak száma továbbra is 6 millió körül stagnál.

TÖBB ORSZÁGBAN IS ROMLIK A JÁRVÁNYHELYZET

A járványhelyzet ismét romlik, Oroszországban rekordokat dönt a fertőzés, Romániában kéthetes iskolai szünetet rendeltek el, éjszakai kijárási tilalom is jöhet, de csak azokra érvényesen, akik nem vették fel az oltást. Lettországban szigorú korlátozásokat vezettek be, éjszakai kijárási tilalommal és az alapvető élelmiszereket árusító helyeken kívül a boltok bezárásával.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb