Gasztro

Egy vápört, valaki? Új Burger King nyitott Szegeden

…mégpedig az ÁRKÁD Szeged ételudvarában, a KFC és a Jack’s Burger között félúton. Ez a harmadik szegedi gyorsétterme az 1954-ben, a Florida állambeli Miamiban James McLamore és David Edgerton által alapított láncnak, az elsőt még 1992-ben nyitották a Passzázson.

Hétfő reggel megnyitott a harmadik szegedi Burger King, adta hírül az ÁRKÁD Szeged. Az első még 1992-ben nyílt a mostanában mindenféle fantomról és a növényekkel karatézó fickóról ismert Passzázson, ez volt egyébként a multicég első vidéki étterme az országban. Annyira régen volt, hogy a polgármestert még nem Botka Lászlónak, hanem Lippai Pálnak hívták. A második, immáron drive-through kajálda bő tíz éve nyitott meg a Makkosházi és a József Attila kereszteződésében, mint kiderült, egy régi szarmata temető helyén. 2009-ben, a Burger King építkezés közepette találtak rá a kétezer éve kirabolt szarmata sírokra a Móra Ferenc Múzeum régészei.

Cikkünk nem reklám, nem az a célja, hogy rátok sózzunk egy Whopper menüt. Rengetegen kérdeztétek, mi készül az ÁRKÁD Szeged ételudvarában, íme a válasz. Apropó, hogy ejtitek a fent említett burger nevét?

  • A.: vápör
  • B.: váppör
  • C.: vopper

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb