Közélet

Nem rendkívüli, hanem katasztrofális a járványhelyzet Szerbiában a helyi Müller Cecília szerint

Nem rendkívüli, hanem katasztrofális a járványhelyzet Szerbiában – jelentette ki Dr. Branislav Tiodorović. A déli szomszéd közismert epidemiológusa, a Covid-válságstáb tagja azt mondta, a legszigorúbb intézkedésekre lenne szükség, valamint arra, hogy a lakosság minél nagyobb aránya oltakozzon rövid időn belül.

A védettségi igazolásról a szakember azt mondta, a válságstáb orvosi része már július óta szorgalmazza a bevezetését, és nem csak éjszaka, hanem a nap 24 órájában. A déli szomszédunkban az új esetek egy heti átlaga napi 7023 volt, ami a magyar számokhoz képest (nálunk 1530 volt a fenti átlag) rémisztő, azonban még mindig kevesebb, mint a fele a járványkatasztrófa kellős közepén lévő román adatoknak (14.953).

A magyar számok:

A szerb:

…és végül a tényleg drámai, románok:

Forrás: JHU CSSE COVID-19 Data 

NÁLUNK IS IJESZTŐEK A SZÁMOK: KÖZEL HÉTEZER ÚJ FERTŐZÖTT, EGYETLEN HÉTVÉGE ALATT, KÓRHÁZI ÁTRENDEZÉSEK SZEGEDEN

Sajnos az utóbbi hónapok összes sötét rekordját megdöntötték a hétvégi Covid-adatok.

  • 6688 újabb fertőzöttet találtak az országban,
  • 544-et Csongrád-Csanád megyében,
  • péntek óta pedig 75 honfitársunk lett a koronavírus áldozata.

A hirtelen meglóduló számok miatt a szegedi járványkórházat is elő kellett készíteni, bár nyilván a Romániából érkező betegeknek is kellett egy kis extra hely. “Sajnos elérkezett az idő, hogy klinikánknak ismét, immáron 5. alkalommal költöznie kell” – jelentette be közösségi média oldalán az SZTE Urológiai Klinika vezetősége, akik a járóbetegeket a Semmelweis u. 6. alatti Újklinika udvarában található épületben levő ambulanciáin, míg a fekvőbetegeket az Újklinika 4B szintjén. “Újra bekövetkezett, amitől tartottunk” – írják közleményükben.

Forrás: Pannon RTV

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb