Blog

Szeged365 Family, jön az 2021-es ősz legnagyobb meglepetése… és (sajnos) van még valami

Kaland az élet, telis-tele kihívásokkal, jó és rossz dolgokkal. Az utóbbi hetekben jutott mindkettőből, szeretnek bennünket a hackerek, tart a kálváriánk a Facebook algoritmusaival, viszont 99%-ban elkészült a szegedi ősz legnagyobb, Szeged365-ös meglepetése is… van miről mesélnünk, hétfő reggelre!

EZT IMÁDNI FOGJÁTOK

Másfél éve pörög Szeged újgenerációs, független, politikai Mortal Kombattól mentes hírportálja, ennyi idő alatt pedig egy fantasztikus virtuális család lett az olvasói közösségünkből. Rengeteg tartalom érkezik nap mint nap Tőletek, a kapott olvasói infókból általában a legolvasottabb cikkeink születnek, az ötleteiteket pedig rendre beépítjük az oldalunkba. Így lesz ez most is, van valami, amit már vagy ezerszer kértetek, mi pedig hónapok óta azon dolgozunk, hogy teljesítsük a kívánságotokat. Mindjárt kész a mi kis csodafegyverünk, két-három hét múlva nagy bejelentéssel jövünk, addig is, lakat a szánkon…

EZT MEG MI “IMÁDTUK”

Manapság trendi dolog terheléses támadást kapni, na. Az országos hírportálok közül az Origo, a HVG és a 444 került a hacker-ek fókuszába, a helyi oldalak közül pedig eddig úgy fest, egyedül nekünk szántak ilyen megtisztelő, kiemelt figyelmet a “Srácok”. Október 13-án jött a legutóbbi próbálkozás, délután 1-kor Oroszországból, Brazíliából, Törökországból Romániából, Ukrajnából és egy kicsit itthonról is özönlöttek a nem létező júzerek milliói, ami egy pár perces botladozáson kívül nem okozott krach-ot a működésünkben, hála a velünk dolgozó t@kös (bocs) informatikus csapatnak.

MI ÉS A NAGY KÉKSÉG

Mindig is fontos platform volt számunkra a Facebook, (most még) ez az a virtuális hely, ahonnan a legtöbb. üzenet, ötlet, témajavaslat befutott Tőletek az elmúlt másfél évben. A nyár második felében kaptunk egy csúnya kis támadást, egyszerre többszáz (nem létező) felhasználó jelentette a régi oldalunkat.

Hogy a dolog egy tőről fakad-e a terheléses támadásokkal, még nem tudjuk, viszont egy valami biztos: feladta a leckét. Hetekig úgy volt, a Nagy Kék Tesó lelövi az oldalunkat, végül rengeteg live chat, e-mail, és Írországba ellőtt telefon után maradhattunk. Külön köszönet azoknak a marketinges, informatikus végzettségű olvasóinknak, akik önzetlenül a segítségünkre siettek a dologban!

Közben több ezren jöttetek át a mi “Noé bárkánkra”, a virtuális krízishelyzetben létrehozott új oldalunkra. Sajnos a régi közösségi média felületünkre – annak dacára, hogy végül nem törölték – a herce-hurca alatt annyi funkcióbeli korlátozást kaptunk, hogy úgy döntöttünk, nem használjuk tovább. Az oldal a mai naptól üresen marad, nem töröljük, viszont nem is teszünk közzé rajta tartalmakat.

Arra kérünk Benneteket, hogy az első 8-9 ezer Szeged 365 Family taghoz hasonlóan költözzetek át velünk Ti is az új Facebook oldalunkra, kattintsatok a kedvelés vagy követés gombra és pörögjetek velünk tovább az új otthonunkban is!

Az új Szeged 365 – szegedi, független, igazi Facebook oldalt IDE kattintva találod meg.

Hálásan köszönjük, hogy már ennyire sokan vagyunk a Szeged365 virtuális családjában, egyben azt, hogy az új közösségi média oldalunkon is velünk tartotok! A cikkünk első felében említett meglepetésen pedig gőzerővel dolgozunk, november közepén jövünk egy nagy-nagy meglepetéssel! Addig is, vigyázzatok magatokra, hiszen belőletek csak egy van!

Baráti üdvözlettel, egyben köszönettel,

Kisházi Sándor

főszerkesztő

Szeged 365 – szegedi, független, igazi!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb