Mindenmás

Napi pakk: imádni való időjárás, emlékpontavatás, hadgyakorlat és történelmi szintre emelkedő benzinár vár ma rád Szegeden

Gyönyörű, nyugodt és napsütéses időjárással folytatjuk a hetet. A hajnali csípős hideget követően napközben már 15-17 fok is lehet. A kellemes időjárás mellett lesz ma emlékpontavatás, hadgyakorlat és történelmi szintre emelkedő benzinár is Szegeden. Fújd meg a reggeli kávéd, és olvasd el a legfontosabb infókat a Szeged365-tel!

MAI NÉVNAPOSOK

Szabina, Antonietta, Bese, Salómé, Szabella, Szabrina, Szavella – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 262 éve született Kazinczy Ferenc író, költő, a magyar nyelvújítás vezéralakja.
  • 167 éve jött világra Déri Miksa mérnök, elektrotechnikus. A budapesti és a szegedi folyammérnöki hivatalban közreműködött a Duna és a Tisza szabályozási munkáinak tervezésében. 
  • 163 éve látta meg a napvilágot Theodore Roosevelt az Amerikai Egyesült Államok 26. elnöke, a Teddy mackó névadója.
  • 70 éve született Ken “KK” Downing, a Judas Priest zenekar gitárosa.
  • 63 éves lett Simon Le Bon énekes, a Duran Duran együttes tagja.
  • 34 éve a magyar állampolgároknak joguk lett külföldre utazni.

SZÉP, ŐSZI IDŐNK LESZ

Szerdán a párás, ködös reggelt követően sok napsütésre van kilátás, csak kevés felhő lehet az égen Szegeden. Eső nem várható, és az északias szél is gyenge lesz. Hajnalban 1-3, majd napközben 15-17 fokra számíthatunk Szegeden.

POPTÖRTÉNETI EMLÉKPONT LESZ SZEGEDEN

A Szegedi Városi Rock Klub 40 éves múltja elismeréseként bekerült a Magyarországi Poptörténeti Emlékpontok közé. Az ünnepélyes emlékpontavatás október 27-én lesz Szegeden, koncertekkel és a Rock Klub riportfilm bemutatójával karöltve – tudatta velünk az esemény szervezője.

HADGYAKORLATOZNAK SZEGED KÖZELÉBEN

Ha szereted a military-témát, a szerda és csütörtök a Te napod lesz: nagy szabású hadgyakorlatot tart a Magyar Honvédség október 27-én és 28-án, Hódmezővásárhely, Dóc és Sándorfalva közelében.

TÖRTÉNELMI CSÚCSRA UGROTT A BENZIN ÁTLAGÁRA

Bár a múlt pénteket megúsztuk áremelkedés szempontjából, a szerdát már nem fogjuk. Ismét változik az üzemanyag átlagára a hazai kutakon. A holtankoljak.hu információi szerint a benzin ára 5 forinttal emelkedik, de a gázolaj literenkénti átlagára változatlan marad. Ezzel a benzin ára egyrészt átlépi az 500 forintos lélektani határt, másrészt történelmi csúcsot dönt, már megint.

MÉG MA SINCS MÁTYÁS TÉRI KÖRFORGALOM

Még ma is lezárás alatt van a Mátyás téri körforgalom. A rekonstrukciós munkálatok miatt ez a helyzet október 29-ig, vagyis péntekig áll majd fent, minden nap reggel 7 és 18 óra között Szegeden.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb