Smart SzegedSzegedi Arcok

A fejlődés útján: 40 milliárd forintos beruházásba kezd a PICK Szeged Zrt.

40 milliárd forintos beruházásba kezd a PICK Szeged Zrt. a magyar kormány támogatásával – jelentette be a vállalat ma délután Budapesten. Mint kiderült, a beruházás negyedével meg fogja növelni a jelenlegi gyártókapacitást Szegeden.

Az eseményen elsőként Takács István, a PICK Szeged Zrt. vezérigazgatója mondott beszédet. Mint kiemelte, a cég történetének legnagyobb beruházását kezdik meg ezzel: új szalámiüzemet építenek Szegeden, a Szabadkai úton. “Terveink szerint 2024 második felében kerülnek ki az első termékek az új üzemből. A PICK Szeged Zrt. a Bonafarm-csoport tagja és egyben Magyarország meghatározó húskészítmény gyártója. Nettó árbevételünk 2020-ban 72 milliárd forint volt” – emelte ki a vezérigazgató, majd hozzátette, hogy az export növelése érdekében döntöttek a fejlesztési beruházás mellett. A PICK Szeged Zrt. gyártókapacitása 10 ezer tonna téliszalámi előállítására alkalmas jelenleg, és a beruházás ezt még negyedével meg fogja növelni.

AZ ÉVSZÁZADOS TRADÍCIÓK ÖTVÖZŐDNEK A MODERN KOR KIHÍVÁSAIVAL

Az eseményen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta, tavaly beruházási rekordot döntöttünk, majd idén a második negyedévben akkora gazdasági növekedést produkáltunk, mint még soha és annyian dolgoznak ma Magyarországon, mint még soha. “Ehhez, a magyar gazdaság rekordokat döntő teljesítményéhez nagy mértékben járult hozzá a magyar élelmiszeripar. Az a magyar élelmiszeripar, amelyben az évszázados tradíciók és örökség nagyon jól ötvöződnek a modern kor kihívásaival” – mondta Szijjártó Péter, majd hozzátette, hogy a 40 milliárd forintos szegedi beruházáshoz Magyarország kormánya 10,6 milliárd forintos, vissza nem térítendő támogatást biztosít, és ezáltal 1900 munkahely válik betonbiztossá, hiszen a PICK-nél országszerte ma ennyien dolgoznak.

MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁSOK, NAPELEMEK KERÜLNEK KIÉPÍTÉSRE

Az új üzem Szegeden, a már meglévő, Szabadkai úti érlelőtorony mellett épül fel. A cég szakemberei közel 3 év alatt fejlesztették ki azt az egyedi technológiát, mellyel modern körülmények között valósítható meg a hagyományos, bükkfán történő füstölés úgy, hogy utána a nélkülözhetetlen természetes penészesedési folyamat is be tud indulni a szalámirudak felületén. A beruházás keretében megújuló energiaforrásokat, napelemeket is telepítenek, ami a teljes körű korszerűsítés mellett lehetővé teszi azt, hogy a jövőben kisebb ökológiai lábnyommal állítsanak elő egy kilogramm szalámit. A fejlesztés megfelelő alapot teremt ahhoz, hogy a hungarikum PICK Téliszalámi a következő évtizedekben is ott legyen sok millió hazai és külföldi fogyasztó asztalán.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb