Mindenmás

Földrengés rázta meg az éjjel Szerbiát, Szeged környékén is érezni lehetett

4-es erősségű földrengés rázta meg Szerbiát, Belgrádtól 44 kilométerre szombat késő este. A Promenad24 szerint a rengést az ambrózfalvi szeizmogram is érzékelte éjfél előtt.

A portál arról ír, hogy a Dél-Alföldön, illetve a Vajdaságban is jelezték az automata adatok szerinti Richter-skálán mért 4-es erősségű földrengést. Az esemény szombaton 23:32-kor történt, Belgrádtól 44 km-re délkeletre, 10 km-es mélységben.

A Magyar Nemzeti Szeizmológiai Hálózat ambrózfalvi szeizmogramja is érzékelte a földrengést. Forrás: Promenad24.hu.

AMIT LEGUTÓBB SZEGEDEN IS ÉREZNI LEHETETT: TAVALY ÉV VÉGÉN TRAGIKUS KÖVETKEZMÉNYEKKEL JÁRT A HORVÁT FÖLDRENGÉS

Legutóbb tavaly év végén történt olyan földrengés, amit Szeged környékén is jeleztek a műszerek, sőt, a Szeged 365 olvasók is – december 28-án rengetegen írtatok arról, hogy mozogni kezdett a karácsonyfa (beszámolók és videók IDE kattintva). Aznap alig négyórányi autóútra Szegedtől, a Richter-skála szerinti 5,2-es erősségű földrengés rázta meg Horvátországot. A földmozgás epicentruma 12 kilométerre volt Sziszektől (Sisak) és 51 kilométerre Zágrábtól, mintegy 5 kilométeres mélységben. A rengést egész Közép-Horvátországban és Magyarország egyes részein – Csongrád-Csanád, Zala, Somogy és Baranya megyékben – is érzékelték.

Az első földrengés 5.2-es volt:

A második pedig már 6.3-as:

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Fernald Belcampo scandal
'Fel a tetejéhez' gomb