Közélet

Gulyás Gergely (is) koronavírusos, az is megvan, hol kaphatta el

Pozitív lett a koronavírustesztje Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek. A Miniszterelnökség vasárnap este az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a minisztert influenzaszerű tünetei miatt tesztelték, és koronavírustesztje pozitív lett.

Hogy szó szerint idézzük a közleményt, mint írták, “annak köszönhetően, hogy az oltottság az elérhető legnagyobb védelmet biztosítja, a koronavírus-fertőzés a Miniszterelnökséget vezető miniszternél komolyabb tüneteket nem mutat.” Gulyás Gergely az ilyenkor kötelező vizsgálatok elvégzése után az előírásoknak megfelelően házi karanténba vonult. Munkáját – amennyire a körülmények engedik – otthonról végzi majd – közölte a Miniszterelnökség.

Az MNO.hu vasárnap este azt írta: a Magyar Nemzet információi szerint Gulyás Gergely németországi hivatalos látogatása után betegedett meg.

KÉT SZPUTNYIKRA EGY JANSSEN

Gulyás Gergely a múlt heti Kormányinfón beszélt arról, hogy két Szputnyik-oltás után a harmadik adag vakcinát is megkapta, ami a Janssen volt. A kancelláriaminiszter tavaly augusztusban hatósági házi karanténba került, miután Orbán Balázs miniszterhelyettessel részt vettek egy olyan magánrendezvényen, ahol az egyik résztvevőről utóbb kiderült, hogy elkapta a koronavírust. Akkor a miniszter tesztje negatív eredményt mutatott.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb