Mindenmás

Napi pakk: napsütés, Mindenszentek és visszatérő maszkhasználat Szegeden

Napsütéssel köszönt ránk az új hónap, egész kellemes időt hoz a Mindenszentek Szegedre. Csapadékra nem kell számítani és 12 – 18 fok között alakul a hőmérséklet. November elseje van, szóval ne feledd: mától kötelező a maszk a tömegközlekedésen! Kávé bekészít, itt a Szeged365 napi pakk!

MAI, SZEGEDI NÉVNAPOSOK

Marianna, Benigna, Benignusz, Benke, Igor – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van Mindenszentek napja. A keresztény országokban Mindenszentek napja: azon üdvözültek ünnepe, akiknek nincs külön emléknapjuk. Az ünnep 741-ben, III. Gergely pápa idején jelent meg először a megemlékezés napjaként, egyetemes ünneppé IV. Gergely pápa tette 844-ben.
  • 686 éve a visegrádi találkozón létrejött a cseh-magyar-lengyel szövetség.
  • 69 éve hajtották végre az első kísérleti hidrogénbomba robbantást. A program vezetője Teller Ede volt.
  • 59 éve született Anthony Kiedis, a Red Hot Chili Peppers énekese, a provokatív és érzelmes szövegek írója.
  • 58. születésnapját ünnepli John Cyril “Rick” Allen, a Def Leppard együttes dobosa, aki egy szörnyű baleset után egy kézzel játszotta fel a zenekar számait. 
  • 43 éve megszületett Hámori Gabriella színésznő (Valami Amerika, Jadviga párnája).

A HÉTFŐ NAPOS, A KEDD ESŐS LESZ SZEGEDEN

Hétfőn a ködfoltok feloszlása után Szeged környékén több órára is kisüt majd a nap, máshol változóan felhős idő várható. Délután még csak az ország nyugati, északnyugati felén fordulhat elő szórványosan kisebb eső és zápor. Éjjel viszont a frontrendszer összefüggőbb csapadékzónája egyre keletebbre húzódik, ebből keddre az lesz, hogy nagyjából mindenütt esni fog.

VISSZATÉRT A MASZKVISELÉS SZEGEDRE

Gulyás Gergely múlt csütörtökön bejelentette, hogy november 1-jétől, azaz mától kezdődően a közlekedési eszközökön kötelező lesz a maszkviselés. Ezt követően számos szegedi intézmény döntött úgy, hogy visszahozza ugyanezt az intézkedést.

Ezen túl megkövetelik a Szetávban…

….a templomokban….

…a Szegedi Vízműnél…

…míg a színházakban ajánlott.

ÜNNEPI MENETRENDDEL KÉSZÜL AZ SZKT

A Szegedi Közlekedési Kft. járatai az idei Mindenszentek alkalmával is meghosszabbított üzemidőben közlekednek, különös tekintettel a temetők környékét érintő járatokra.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb