Kikapcs

Gasztroudvar, karácsonyi vásár és Rudi, a rénszarvas – ilyen lesz a Szegedi Karácsonyi Hetek, minden helyszín egy helyen

Azt már korábban megírtuk, hogy november 26-án indul a Szegedi Karácsonyi Hetek, ám most végre befutott a kicsit részletesebb program a várható ünnepi kavalkádról. Amit már biztosan tudni lehet, hogy december 24-ig pörög majd a Szegedi Karácsonyi Hetek és az egész Belváros ünnepi köntöst vesz fel. Nem maradunk gasztro-élmények, Rudi, a rénszarvas és karácsonyi vásár nélkül sem Szegeden.

Tehát, tervezetten november 26-tól december 24-ig négy helyszínre:

  • a Széchenyi térre,
  • a Dóm térre,
  • a Klauzál térre,
  • és a Dugonics térre költöznek be az ünnepi programok Szegeden.

SZÉCHENYI TÉR

Egy biztos ezzel a helyszínnel kapcsolatban: a Szeged Eye már áll a Széchenyi téren és természetesen itt marad az ünnepi kavalkád idejére is. A Szegedi Karácsonyi Hetek Facebook oldala szerint az óriáskerék köré egy hónapig a már jól ismert Gasztroudvar is kitelepül, így nem maradunk finom falatok nélkül az ünnepi hetek alatt sem.

DÓM TÉR

Szűk egy hónapra természetesen a Dóm tér is megtelik majd élettel. A szervezők ide igazi ünnepi dzsemborit terveznek, vagyis jön a karácsonyi vásár. A kézműves portékák mellett itt foglal majd helyet az óriás adventi koszorú és a szalmalabirintus is. Sőt, még mesés kastélyt is kapunk telis-tele programokkal.

KLAUZÁL TÉR

A Széchenyi teret és a Dóm teret összekötve a Klauzál tér is meghatározó helyszíne lesz a Szegedi Karácsonyi Heteknek. Itt állítják majd fel a város hatalmas karácsonyfáját, amit Gasztroudvar ölel majd körbe.

DUGONICS TÉR

Nem is lenne teljes a karácsony városunkban a Dugonics tér kedvence, Rudi, az óriás részszarvas nélkül. Természetesen a most is a jól megszokott helyen fog díszelegni Szegeden, azzal, hogy idén egy Mikulás szán is helyet kap mellette. Sőt, itt sem maradunk kulináris élvezetek nélkül, hiszen a Gasztroudvar a Dóm térre is beköltözik.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb