Közélet

Újabb katonákat vezényelnek a kórházakba a járvány miatt

Keddtől további 194 fővel, 75 kórházban lesznek ott a katonák, hogy segítsék a koronavírus-járvány elleni védekezés során az egészségügyi feladatok ellátását – írja HVG a Magyar Honvédség hétfői közleményére hivatkozva.

E szerint, felkérés alapján, november 2-ától mintegy 300 katona nyújt segítséget számos budapesti és vidéki kórházban azért, hogy tehermentesítse az egészségügyi intézmények dolgozóit. A kórházakba vezényelt katonák részt vesznek a logisztikai feladatokban, segédkeznek az érkező betegek testhőmérséklet-mérésében, a betegirányítási, betegkísérési és útbaigazítási, valamint adminisztrációs és szállítási feladatokban.

HONVÉDEK AZ UTCÁKON ÉS A HATÁRON

Szeged utcáin sem ismeretlen a honvédek jelenléte, nem csak a kórházakban nyújtanak segítséget. A közleményben arról is írnak, hogy a lakosság biztonságérzetének növelése érdekében a honvédek jelenleg 48 településen működnek közre a rendőrség jelenlétfokozó járőrözési feladatainak ellátásában és folyamatosan részt vesznek a migráció elleni fellépésben, a határvédelmi feladatokban is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb