Szegedi Arcok

Sűrű volt a hosszú hétvége: liftbe szorult három ember, tűz volt az egyik szegedi idősotthonban

Sűrű volt a hétvége a megye tűzoltóinak. Volt itt minden: tűzhelyen felejtett étel, liftbe szorult emberek, sőt, még az egyik idősotthon is kigyulladt Szegeden. Mutatjuk a hétvége történéseit egy nagy pakkban.

A tűzhelyen felejtett étel égett szombaton délután egy szegedi, Építő utcai társasház negyedik emeleti lakásában. A tűzoltók visszahűtötték az izzó edényzetet, majd átszellőztették a füsttel érintett helyiségeket. Senki sem sérült meg. Szombaton további két helyen, Makón és Kisteleken is a tűzhelyen felejtett étel miatt kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

KÖZLEKEDÉSI BALESET, MARS TÉRI AKCIÓ SZEGEDEN

Egy munkagép, egy kisteherautó és egy személyautó ütközött szombaton délelőtt Hódmezővásárhelynél, a 47-es úton. A baleset öt embert érintett, de senki sem sérült meg. A hódmezővásárhelyi egység teljes útlezárás mellett végezték el a műszaki mentést. Szombaton Szegeden és Szentesen is sérült, idős embereket mentettek a tűzoltók. Délelőtt Szegeden, a Mars téren kellett egy lezárt lakást felnyitniuk a tűzoltóknak, délután pedig a szentesi Kristó Nagy István utcába riasztották a város hivatásos egységét. A tűzoltói beavatkozásokat követően a mentők megkezdhették a sérültek ellátását.  

TŰZ ÜTÖTT KI AZ EGYIK IDŐSOTTHONBAN

Egy szegedi idősotthonban volt tűz vasárnap, amit elektromos zárlat okozott. A szegedi tűzoltók egy vízsugárral végezték el a beavatkozást, senki sem sérült meg, majd két autó karambolozott vasárnap Makón, a Szegedi utcában. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt. Két ember megsérült, őket a mentők kórházba szállították. Árokba hajtott egy autós vasárnap Felgyő külterületén. A csongrádi tűzoltók drótköteleket erősítettek a járműre, ennek segítségével emelték ki a csatornából a járművet. 

BAJBA JUTOTT IDŐS ASSZONY ÉS LIFTBE SZORULT EMBEREK

Egy idős asszony elesett a lakásában vasárnap hajnalban Szegeden. Mozgásképtelen volt, a bejárati ajtót sem tudta önerejéből kinyitni. A szegedi tűzoltók gépezetes tolólétra segítségével, az erkélyen keresztül jutottak be a lezárt lakásba, majd a helyszínt átadták a mentőegységeknek. Liftbe szorult három ember hétfőn délben Szegeden, egy Kereszttöltés utcai társasházban. A szegedi tűzoltók mentették ki a bajba jutott lakókat, senki sem sérült meg. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb