Közélet

Hoppon maradtak a szegedi nyugdíjasok: virágosztást hirdetett a Mátyás térre az alpolgármester, ő kint volt, a virágokat elvitte a cica (frissítve)

Megvan még a Guns ‘n Roses féle November Rain? Az ikonikus glam metal slágerben felsorolt három tételből a november klappolt, az eső még összejöhet (elég rendesen beborult az ég Szeged felett), a rózsákat viszont elvitte a cica. Virágosztást hirdetett Dr. Kovács Tamás alpolgármester szombat reggelre a Mátyás térre, azonban a virágok helyett csak egy magányos alpolgi várta kint a szegedi nyugdíjasokat.

“Alsóvároson különösen szép hagyományai élnek a virágosztásnak. Ez folytatódik szombat délelőtt 10 órakor a Mátyás téren, ahol jó hangulatú, esőmentes programot kínálunk rózsatövek sokaságával” – írta ki Facebook oldalára pénteken Szeged nemrégiben megválasztott alpolgármestere, majd hozzá tette, hogy egy kis meglepetést is csempésznek a dologba, a rózsák árnyalatai ugyanis csak a virágültetés után derülnek majd ki, ha a tövek megfakadnak és virágot hoznak. A meglepi-faktor azonban még ennél is nagyobbat ment, mivel a titokzatos árnyalatokkal együtt a virágok is kámforrá váltak.

A fotókat Károly nevű olvasónktól kaptuk, mint írja, a feleségének azt mondták a helyszínen, hogy vasárnap bepótolják az eseményt. Hogy holnap a politikus-simogató (bocs) mellé lesznek-e virágok, még nem tudni, drukkolunk, hogy ezúttal összejöjjön a dolog. Arról, hogy hová lettek a rózsák, megkérdeztük Dr. Kovács Tamást is, amint válaszol, cikkünket frissítjük.

FRISSÍTVE: MEGÉRKEZETT AZ ALPOLGÁRMESTER VÁLASZA, BETEGET JELENTETT A SZÁLLÍTÓ

“Sajnos beteget jelentett a szállító és a hétvége miatt nem tudta a termesztő megoldani a helyettesítését” – írta válaszlevelében Dr. Kovács Tamás. Mint beszámolt róla, a megjelent alsóvárosi lakosoknak megígérte, hogy még most vasárnap, azaz november 6-án 10 órakor megtartja a rózsaosztást, ahol 1200 rózsatövet adnak majd át a szegedieknek. “Minden érdeklődőt szeretettel várunk. A kellemetlenségért elnézést kérek” – zárta levelét az alpolgármester.

FRISSÍTVE 2.0.: VASÁRNAP DÉLELŐTT BEPÓTOLTÁK A RÓZSAOSZTÁST

Ma délelőtt tényleg megtartották a szombaton elmaradt rózsaosztást, az alpolgármester azt írta Facebook oldalán, hogy 1300 tövet osztottak szét a kiérkező alsóvárosiak között.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb