Közélet

A Kétfarkú Kutyák szerint valami nem stimmel Vásárhelyen: a város honlapjáról elvitte a cica a 2018 óta kötött szerződéseket (frissítve)

Valami nem stimmel Hódmezővásárhely 2018 óta megkötött szerződéseivel, szúrta ki Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt társelnöke. Mint a kétfarkúak nyomán az Átlátszó írja, míg Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester miniszterelnök-jelöltként az átláthatóságot hirdeti, saját városának honlapján elég nagy hiány van ebből.

TISZTA, ÁTLÁTHATÓ, TISZTESSÉGES ORSZÁG

“Mi egy tiszta, átlátható, tisztességes országot akarunk.” – mondta Márki-Zay Péter az Elszámoltatás 2022 című konferencián. A Kutyapárton kívüli ellenzéki pártok miniszterelnökjelöltje (az abszolút lényegretörő definíció Kovács Gergelytől, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt társelnökétől származik) nyilatkozataiban rendszeresen emlegeti az átláthatóságot és annak fontosságát. Mint az Átlátszó írja, a vásárhelyi polgármester miniszterelnöki programjának is része a korrupció felszámolása, amelynek egyik fontos eleme az átláthatóság. Eredményei között pedig szerepelteti, hogy Hódmezővásárhely polgármestereként 2018 óta elérte, hogy “átláthatóvá váltak a beszerzések, tiszta versenyben nyernek a vállalkozások”.

Ennek dacára Hódmezővásárhely honlapján nem érhetőek el a 2018 utáni, 5 millió forintot elérő szerződések listái, amiket az Infotörvény szerint kötelező (lenne) közzétenni.

A KÉTFARKÚ KUTYÁK VEZÉRE A PARTIZÁNBAN JEGYEZTE MEG A DOLGOT

Erre Kovács Gergő, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) társelnöke hívta fel a figyelmet a Partizán Spartacus című műsorának vasárnapi adásában ahol Barabás Richárddal, a Párbeszéd szóvivőjével voltak Gulyás Márton műsorvezető vendégei. Gulyás annak próbált utánajárni a kérdéseivel, hogy miért nem csatlakozott az MKKP a többi ellenzéki párthoz, miért van köztük vita. Ez utóbbira Kovács lazán annyit lökött oda, hogy

“Amikor Márki-Zay Péter az átláthatóságról beszél, akkor tök szerencsés lenne, hogy ha mondjuk Hódmezővásárhely weboldalán szerepelnének 2018 óta az 5 millió forint feletti szerződések listája, ami az átláthatóságnak a legalapabb dolga, és sajnos nem így van.”

Mint az adást szemléző portál megjegyzi, míg a hódmezővásárhelyi önkormányzat honlapján elvileg itt kellene, hogy érhetőek legyenek a 2011 és 2020 közötti szerződések adatai, a 2018-as, 2019-es és 2020-as kiadásokat tartalmazó PDF-formátumú listákra kattintva a jó öreg 404-es hibaüzenet érkezik (magyarán, a dokumentum nem elérhető):

Az Átlátszó azt írja, 2021-es szerződések egyáltalán nincsenek fent a honlapon, még a hűlt helyükre mutató döglött link formájában sem.

FRISSÍTVE: VISSZAHOZTA A CICA A SZERZŐDÉSEKET

Kedd délutánra, miután a cikk megjelent, hirtelen megjavultak a 2018-as, 2019-es és 2020-as évek – eddig nem működő – linkjei, aznap estére pedig felkerültek a honlapra a 2021-es szerződéslisták is.

Forrás: Átlátszó

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb