Közélet

Kötelezővé tette az oltást a Szegedi Tudományegyetem: 45 napja van felvenni a vakcinát minden munkavállalónak

Kötelező a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) minden munkavállalójának, illetve az intézettel munkaviszonyban lévő személyeknek beoltatnia magát, és ezt 45 napon belül igazolniuk is kell – áll egy nemrég publikált rendeletben az egyetem honlapján.

A dokumentumban az olvasható, hogy ha a dolgozó 45 napon belül nem igazolja az oltás meglétét, a munkáltatói jogkör gyakorlója először egy éves fizetés nélküli szabadságot rendel el, és ha ez letelik, és addig sincs oltása, akkor azonnal hatállyal megszünteti a jogviszonyát. A döntés alapja az a kormányrendelet, ami kötelezővé teszi az oltást az állami és önkormányzati intézményekben dolgozóknak.

ELKÖTELEZETTEK A MUNKAVÁLLALÓK EGÉSZSÉGÉNEK VÉDELME ÉS AZ EGYETEM BIZTONSÁGOS MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSA IRÁNT

Mint írják, a Szegedi Tudományegyetem messzemenőkig elkötelezett az Egyetemi Polgárok egészségének védelme, valamint az Egyetem folyamatos és biztonságos működésének fenntartása iránt, ezért – a felsőoktatás ágazati irányításáért felelős Innovációs és Technológiai Minisztérium iránymutatására, valamint az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ orvosszakmai álláspontjára is figyelemmel kötelezővé teszik a védőoltás felvételét.

A Szegedi Tudományegyetem volt egyébként az első Szegeden, aki kötelezővé tette a maszk használatát az intézményeiben és most ők az elsők, a kötelező oltással kapcsolatban is.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: blote tieten
'Fel a tetejéhez' gomb