Blog

A nap olvasói fotója: Szergej eredeti pompájában gurult a szegedi síneken

Szergej (M62), avagy a Magyar Államvasutak részére szállított legnagyobb darabszámú fővonali Co’Co’ tengelyelrendezésű dízel villamos mozdony-sorozat. A legendás járgányból a mai napig 82 darab járja hazánk síneit, azonban az eredeti festés stílusában restaurált darabokból mindössze 2 példány van Magyarországon. Pont az egyiket, a szegedi 194-es számút csípte lencsevégre Attila nevű olvasónk hétfő délután.

Az olvasói fotó a Tompai kapunál lévő vasúti átjáróban készült:

Szergej, egy kicsit közelebbről:

…és még ennél is közelebbről:

DOMBÓVÁRON RESTAURÁLTÁK A SZEGEDIEK 194-ES SZERGEJÉT

Jó ideig a MÁV dombóvári telephelyén működő kocsijavító műhely vendége volt az olvasói fotóinkon is látható szegedi, 194-es Szergej, a mozdony teljes felújítását, B-vizsgáját is itt végezték el még 2018-ban. A 194-es felújítása eggyel érdekesebb, a többi 628-as rendberakásánál, ugyanis a gépet az eredeti, csíkos séma szerint festették újra. Mint az IHO vasúti portál írta, jelenleg két retrófestésű M62-es van az országban, ezek közül az egyik a fotón látható 194-es, a másik pedig a 2013–16 között szintén Dombóváron restaurált 001-es.

Az utóbbi így néz ki élesben (fotók: Vörös Attila, IHO):

MÉG TÖBB SZERGEJ: SZEPTEMBERBEN RETRÓ HÉTVÉGÉT TARTOTT A MÁV SZEGEDEN

Nagy kedvenc volt az M62-es a MÁV Retro Hétvégén is, amelyet szeptember 18-án és 19-én tartottak meg Szegeden. Korabeli mozdonyok, az eredeti állapot szerint felújított kocsik vagy éppen az Utasellátó adott korszakra jellemző finomságai fokozták az ízig-vérig oldszkúl élményt.

Még több olvasói fotó és videó Szergej barátunkról, nomeg egy még nagyobb ikonról, a 424-es gőzösről:

Hálásan köszönjük a fotókat, szeretünk, Szergej!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb