Mindenmás

Napi pakk: száraz november, 14 fok és a nap, amikor elkezdték bontani a Berlini-falat

Túléltük a hétfőt, innentől kezdve padlógázzal száguldunk a hétvége felé! Jeles dátum a mai, 32 éve kezdődött meg a Berlini-fal lebontása, szóval, a ma reggeli kávéd szürcsöld el a szabadság jegyében, mi pedig szervírozzuk hozzá a reggeli olvasnivalót a Szeged365.hu-n!

NÉVNAPOSOK, ÉVFORDULÓK

Tivadar, Fedor, Teodor, Bozsidár, Nátán, Ugron, boldog névnapot kívánunk Nektek!

  • 32 éve kezdődött meg a Berlini-fal lebontása, amelyet az NDK kormánya építtetett Nyugat-Berlin köré. Ezzel Kelet-Németország megnyitotta határait az NSZK előtt.
  • Ma van a Feltalálók Napja, Hedy Lamarr, magyar származású színésznő, feltaláló születésnapjának tiszteletére. Ő speciel az ugrókódos adó-vevő rendszert találta fel, amit torpedók irányítására használtak.

SZÁRAZ NOVEMBER, DE MOST NEM ÚGY

Ma reggelre Silent Hill városát idéző ködöt jósoltak a meteorológusok, amiből nem sok minden lett. Itt a száraz november, amely ezúttal nem csak az alkoholmentes heteket jelöli, hanem a csapadékmenteseket is: ma is napos, száraz időben lesz részünk. Az északias szél csak helyenként élénkülhet meg, délután 12-14 fok várható Szegeden.

A HÉT, AMIKOR NEM NŐTT AZ ÜZEMANYAGOK ÁRA

Van remény arra, hogy a napokban csökkenjenek az üzemanyagárak – írja a Holtankoljak.hu 44. heti prognózisa, bár az is lehet, hogy minden marad ott, ahol most van. Ilyet is régen írtunk a témában:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb