Mindenmás

Talicskán tolták a kanális mellé részeg ismerősüket, halálra fagyott

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség kedd reggel a büntetések súlyosítását indítványozta annak a férfinak és két nőnek az ügyében, akik magatehetetlen, részeg ismerősüket egy kanális melletti kaszálóra szállították, és ott magára hagyták. A fagypont alatti hőmérsékletben a nem télies ruházatba öltözött sértett néhány óra alatt kihűlt és meghalt.

Az eset 2017. februárjában történt egy Bács-Kiskun megyei tanyán, aktualitását a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség ma reggeli indítványa adja.

MAGATEHETETLENRE ITTA MAGÁT, TALICSKÁN TOLTÁK A KANÁLIS MELLÉ A TRAGIKUS ÉJSZAKÁN

Az ügyészség közleménye szerint az elkövető férfi élettársával és annak testvérével egy Bács-Kiskun megyei tanyán élt, ahol 2017. februárjában az esti órákban a férfi együtt italozott a sértettel. Egy idő múlva a férfi távozásra szólította fel az erősen ittas ismerősét. Miután a sértett nem akart elmenni, a férfi kilökte őt a házból az udvarra. A sértett ettől nem sérült meg, azonban a részegsége miatt nem tudott felállni és elmenni az ingatlanból.

Ezért a férfi arra utasította az élettársát és annak testvérét, hogy a sértettet vigyék el a tanyáról a kanálishoz és hagyják ott. A két nő talicskán eltolta a magatehetetlen sértettet a csatorna melletti kaszáló területre, ahol magára hagyták és hazamentek.

A fagypont alatti hőmérsékletben a nem télies ruházatba öltözött sértett néhány óra alatt kihűlt és meghalt.

5 ÉV 6 HÓNAPOT KAPOTT A “TALICSKÁZÁSRA” FELBÚJTÓ FÉRFI ELSŐ FOKON

Az elsőfokú bíróság a férfit felbujtóként elkövetett emberölés bűntette miatt 5 év 6 hónap börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra, míg a két nőt társtettesként elkövetett emberölés bűntette miatt, külön-külön, 2 év 6 hónap fogházbüntetésre, valamint 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.  

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosítás, míg a vádlottak és a védőik felmentés, illetve enyhítés érdekében fellebbeztek. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a vádlottakkal szemben kiszabott szabadságvesztés és közügyektől eltiltás indokolatlanul enyhe, a bűncselekmény elkövetésének összes körülményére figyelemmel azok súlyosítása indokolt.

Másodfokon az ügyben a Szegedi Ítélőtábla dönt.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb