KikapcsVideo365

Szövevényes titkok, fenyegető kémek, és egy megoldatlan gyilkosság – pénteken Hitchcock 39 lépcsőfok című művét mutatja be a Szegedi Nemzeti Színház

November 12-én fergeteges vígjátékkal készül a krimi szerelmeseinek a Szegedi Nemzeti Színház, ugyanis akkor mutatják be Hitchcock 39 lépcsőfok című  klasszikus filmjének színpadi változatát. Ha kíváncsi vagy a humorral megfűszerezett rejtélyekkel teli kémhistóriára, nem kell egészen péntekig várnod, hogy bepillants a darabba, az előadás szerdai sajtónyilvános próbáján mi is ott jártunk és videónkban kedvcsinálóként összeállítottunk nektek egy kis ízelítőt a James Bond filmeket idéző akció-vígjátékból.

EBBEN A MŰBEN JELENIK MEG ELŐSZÖR HITCHCOCK FILMJEINEK EGYIK KULCSMOTÍVUMA

Alfred Hitchcock 1935-ben vitte először mozivászonra a John Buchan azonos című regénye alapján készült művet, mely egyedisége abban rejlik, hogy itt jelent meg először a rendező egyik kulcsmotívuma: a tévedésből, el nem követett bűnért felelősségre vont ártatlan ember figurája. 

A TÖRTÉNET FŐHŐSE ÁRTATLANUL KERÜL BAJBA

A történet szerint Richard Hannay, a főhős, egy véletlen folytán veszélyekkel teli kalandba keveredik, amikor Londonban egy félelemtől rettegő nő segítségére siet, aki titkos ügynökök elől menekül. A nő az éjszaka folyamán gyilkosság áldozata lesz, a bűncselekménnyel pedig főhősünket gyanúsítják, aki így kénytelen menekülni az őt üldöző rendőrség és kémek elől, miközben mindenáron próbálja bizonyítani ártatlanságát.

PARÁDÉS SZEREPOSZTÁSSAL LÁTHATJA A DARABOT A SZEGEDI KÖZÖNSÉG

A darab különlegessége és legfőbb humorforrása, hogy mindössze négy színész játssza az összes karaktert. A szegedi előadások során két szereposztással láthatja a néző az izgalmas történetet: Medveczky Balázs,
Ágoston Katalin, Borovics Tamás és Barnák László kelti életre a szereplőket az egyik változatban, míg a másikban Krausz Gergő, Csorba Kata, Gömöri Krisztián és Rétfalvi Tamás színészi játékából bontakozik ki az izgalmas kémhistória.

Operatőr: Magyar Andor, szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb