Közélet

Még az idén elkezdhetik az 5–11 év közötti gyerekek oltását Magyarországon

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) akár már az idén jóváhagyhatja az 5–11 éves korosztály beoltását a Pfizer/BioNTech vakcinákkal – írta ma reggeli cikkében a Magyar Nemzet, a téma a délelőtti (cikkünk megírásának perceiben is zajló) Kormányinfón is téma volt.

GALGÓCZI ÁGNES: AZ OLTÁS ELFOGADÁSÁT MÁR KÉRVÉNYEZTÉK, AZ ÉV VÉGÉRE SZÜLETHET DÖNTÉS

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) akár már az idén jóváhagyhatja az 5–11 éves korosztály beoltását a Pfizer/BioNTech vakcinákkal – írja a Magyar Nemzet, Galgóczi Ágnes tájékoztatása szerint az oltás elfogadását már kérvényezték, a döntés pedig év végére várható. A portálnak Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa arról beszélt, hogy a járvány negyedik hullámában a legkisebbek sincsenek biztonságban, hiszen hétről hétre több gyermek kapja el a fertőzést, akiknél a betegség ezúttal már tünetekkel jelentkezik.

GULYÁS GERGELY IS MEGSZÓLALT A TÉMÁBAN

A csütörtök délelőtti Kormányinfón az ATV kérdésére válaszolva azt mondta Gulyás Gergely, hogy a magyar kormány – amennyiben születik erről hivatalos, hatósági állásfoglalás – kész lehetővé tenni az 5 és 11 év közöttiek oltását.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb