Közélet

Küszöbön a Kiskunhalasi Járványkórház megnyitása

Újabb 150 egészségügyi dolgozót kell a napokban bevonni a koronavírusos betegek ápolásába, sőt, lehetőségként felmerül a Kiskunhalasi Járványkórház megnyitása is – áll abban a kiszivárgott levélben, amelyet Balogh Dénes ápolási igazgató küldött Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ vezető szakdolgozóinak. A nyitást a szegedi klinika szeretné elkerülni, mivel valószínűleg főként a Napfény Városából vezényelnének át dolgozókat. A téma a mai Kormányinfón is előkerült, Gulyás Gergely ráerősített, úgy fest, tényleg küszöbön a nyitás.

Az eredeti levél, amely alaposan kiengedte a szellemet a palackból:

A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ reakciója:

GULYÁS GERGELY MEGERŐSÍTETTE, BÁRMIKOR MEGNYITHAT A JÁRVÁNYKÓRHÁZ

Bár a mai Kormányinfó tervezett témái között nem szerepelt, egy újságírói kérdés keretein belül előkerült a téma. A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ szerdán kiszivárgott levele kapcsán azt a kérdést tették fel Gulyás Gergelynek, hogy megnyithat-e a Kiskunhalasi Járványkórház. A válasz egyszerű volt: “igen, bármikor megnyithat”.

A SZEGEDI KLINIKÁNAK NEM JÖNNE JÓL A DOLOG

Visszatérve az eredeti levélre, a Kiskunhalasi Járványkórház megnyitását a szegedi klinika szeretné elkerülni, mivel valószínűleg főként szegedi dolgozókat vezényelnének oda. Mint Balogh Dénes ápolási igazgató írta, ez tovább nehezítené a helyzetet, már csak azért is, mert a napokban újabb 150 egészségügyi dolgozót kellett bevonni a koronavírusos betegek ápolásába Szegeden.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb