Szegedi Arcok

Újraépült a Szegedi Űrállomás

Megvan még a jó öreg, már-már városképi jelentőségű Szegedi Űrállomás? A Huszár Mátyás rakpart melletti bódéból átalakított intergalaktikus rakétasiló már a múlté, a partfal 2014-es rekonstrukciós munkálatai miatt le kellett bontani, azonban hála a Kétfarkú Kutyáknak, hét év nélkülözés után a hétvégén újra lett űrállomásunk. Sírtunk.

Ilyen volt a Huszár Mátyás rakpart felett működő űrállomás (2006-2014):

…és ilyen az új:

“A Magyar Kétfarkú Kutyapárt Szögedi Mönyétserege újra elkészítette a Szegedi Űrállomást” – indul a kutyák szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye, mint írják, a Szeged Plaza és a Kossuth Lajos sugárút körforgalma között immáron két terminál is üzemel, amely “kiváló példa a szegedi turizmus növekedésére.” Az űrkomplexum a valóságban egy, a bevásárlóközpont mellett álló, pocsék állapotban lévő trafóház, amit szombaton a kutyák kipingáltak.

A sajtóanyagból az is kiderül,

  • hogy az első terminálról induló tram-shuttle a napfény városát Hódmezővásárhellyel és a Szíriusszal köti össze, a városban villamosként, a városok között ramjetként közlekedve.
  • A második terminálról az Űrliga hajóival egzotikusabb bolygókra utazhatnak a toxikus, gyűlölködéssel terhelt közéletbe belefásult honfitársaink.

“Arrakis? Eros? DS9? Most olcsóbb, mint honvédségi géppel menni Dubaiba!” – írják az építők, akik többek között ölelésre és sírásra kijelölt helyet is kialakítottak. Az utóbbiak egyébként így néztek ki tesztüzem közben:

“A városképi jelentőségű romnak lassan beillő trafóház felújítása mindössze potom 53 milliárdnyi soroskapcsoláspénzbe került” – zárul a közlemény.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: official site
'Fel a tetejéhez' gomb