Mindenmás

Testvérgyilkosság Mórahalmon: hátba szúrta a 17 éves öccsét, majd rágyújtotta a házat

Életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozták a mórahalmi emberölés elkövetőjével szemben. Mint korábban írtuk, tavaly január 4-én, éjjel 2 óra után egy erősen ittas férfi hátba szúrta a saját, 17 éves öccsét majd rágyújtotta a házat, aki a helyszínen életét vesztette. A Szegedi Törvényszék a 22 éves férfit emberölés bűntette miatt 10 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a nyáron, ma reggel azonban ennél jóval súlyosabb büntetést indítványozott a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség.

Az elsőfokú ítélet szerint az ittas férfi 2020. január 4-én szóváltásba keveredett a testvérével, majd egy késsel a neki háttal álló 17 éves sértettet megszúrta, aki ettől életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az elkövető ezután magához vett egy benzines kannát, annak tartalmát a házban szétlocsolta és meggyújtotta. A főépület és az egyik melléképület teljesen leégett. A sértett a szúrás és a tűz okozta fulladás következtében a helyszínen az életét vesztette.

Az ítélet ellen az ügyészség a különös kegyetlenség megállapítása, valamint a vádlottal szemben életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása, míg a védelem gondatlanságból elkövetett emberölés megállapítása és a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett.

A vádlott jelenleg is letartóztatásban van, a fellebbezésekről a Szegedi Ítélőtábla dönt.

Fotók: MTI, Police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb