Mindenmás

Napi pakk: mi a napfényben úszunk, a nemzetközi verseny résztvevői pedig a szegedi Tiszavirág Sportuszodában

Az előrejelzések szerint ma mi, szegediek kapjuk a legtöbb napsütést ezen a szép, késő őszi vasárnapon. Csapadék nemigen várható, délután pedig akár 13 fokot is mutathat a hőmérő. Kapaszkodj a kávédba, mutatjuk, mi mindent tartogat a mai nap a Szeged365 Family tagjainak!

SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK A NÉVNAPOSOKAT

Olivér, Mária, Ilián, Rúfusz, Kolumbán

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van a televíziózás világnapja

Az ENSZ 1996-ban nyílvánította a november 21-ét a Televíziózás világnapjává annak emlékére, hogy 1996 november 21-én és 22-én tartottak először Televíziós Világfórumot.

  • 144 éve, hogy Thomas A. Edison bemutatta a fonográfot. A mai gramofon őse még abban az évben Európában is ismert lett, miután március 11-én Puskás Tivadar, Edison európai megbízottja bemutatta a Francia Tudományos Akadémián.
  • 123 éve született René Magritte belga szürrealista festőművész.
  • Ma ünnepli 76. születésnapját Goldie Hawn amerikai színésznő.
  • 61 évvel ezelőtt Ray Charlesnak négy slágere szerepelt egyszerre az amerikai Hot 100-ban.
  • 49 éve hunyt el Fonó Albert mérnök, a sugárhajtóművek egyik legfőbb kidolgozója. 1923-ban dolgozta ki gőzkazánját, önműködő fék- és menetszabályozójának szabadalmát pedig a Siemens vásárolta meg. 1926-ban Kármán Tódorral együtt kísérletezve kidolgozott egy szárnyashajót, és szerkesztett bányászati légsűrítő berendezéseket is.

Folytatódik a tegnap kezdődött nagyszabású, nemzetközi úszóverseny. 350 versenyző 1500 alkalommal rajtol, a 30 nevezett klub listájában egy-egy szerb és szlovák is található.

Egy hét múlva ilyenkor már javában nyitva áll és várja vásárolni és forralt borozni vágyó nagyközönséget a Szegedi Karácsonyi Hetek, rengeteg programmal, ahogy kell. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb