Sport

Tízgólos győzelem: letarolta a Gyöngyöst a Pick Szeged

Szoros első félidő után magabiztosan, 36-26-ra győzött hazai pályán, a K&H férfi kézilabda ligában a HE-DO B. Braun Gyöngyös ellen a Pick Szeged – olvasható a kékek honlapján.

Mint írják, szülinapos kezdődobással indult a meccs. Benke Napsugár hatalmas szurkoló és már nagyon sok rajzot készített a csapatnak, így ő indította útjára a labdát. Bodó Richárd kisebb sérülés miatt nem került be a keretbe, így Hegedűs Patrik került be a helyette.

NEM VOLT TÚL FÉNYES A KEZDÉS

Nem kezdett jól a Szeged. A vendégek pedig minden hibát kihasználtak, így volt olyan időszak, amikor négy góllal is vezettek. A Pick Szeged védekezése sokáig nem akart összeállni, így mindig az eredmény után futottak. A 20. percben Bánhidi Bence gólja után már csak 12-11-re vezettek a vendégek. A 27. percben Imanol Garciandía bombája után egyenlítettek a kékek: 16-16. A 30. percben pedig Dean Bombac betörésből szerzett találata után végre vezethettek: 17-16, ez volt a félidő eredménye. A félidőben nagy tapsot kapott a magyar kerekesszékes kézilabda-válogatott, a csapat a közelben edzőtáborozik, így részt vettek a meccsen.

MAGABIZTOSABB MÁSODIK FÉLIDŐ

Alexander Blonz parádés szélső találatával indult a második harminc perc. Sikerült két góllal meglépnie a szegedieknek. A 35. percben Sebastian Frimmel magabiztosan értékesítette a hetesüket, máris 22-19 lett a kékeknek, majd néhány pillanat múlva Bánhidi Bence az üres kapuba bombázott, 23-19. Elkapták a fonalat, jöttek a könnyű gólok, 25-19. A taps pedig továbbra is járt nekik, remek támadások után növelték az előnyüket, a 42. percben már 29-21 volt a javukra. Öt perc múlva pedig tíz lett „közte”, Alexander Blonz hetedik gólja után 31-21 állt az eredményjelzőn. A hajrában pedig szerepet kapott Hegedűs Patrik is, így a vége magabiztos győzelem, 36-26-ra nyerték meg a meccset.

KÉT PONTTAL TÖBB, EGY TALÁLKOZÓVAL KEVESEBB

Juan Carlos Pastor, a PICK Szeged vezetőedzője kiemelte: “Mindenekelőtt gratulálok a csapatomnak, mert nem egyszerű néhány napon belül két mérkőzést játszani. Más felállásban kezdtünk, sajnos a játékosok nem használták ki az adandó lehetőséget. Cserélnünk kellett, visszajöttünk a meccsbe azokkal, akik általában kezdeni szoktak. Miután kialakult a biztos előny, pihentettük azokat, akik nagyon fáradtak. Két ponttal több, egy találkozóval kevesebb. Gratulálok a Gyöngyösnek is, nagyon jól dolgoznak:”

BL-HOZZÁÁLLÁSSAL MECCSELTÉK LE A GYÖNGYÖST

Konkoly Csaba, a HE-DO B. Braun Gyöngyös vezetőedzője a mérkőzés után elmondta: “Mindenképpen az volt a célunk, minél közelebb maradjunk eredményben a Szegedhez, amely BL-hozzáállással meccselt le bennünket. Büszke vagyok az első félidei teljesítményünkre, a második játékrész elején volt egy rövidzárlatunk. Ekkor azzal lépett el a Pick, amit el akartunk kerülni. Dolgozunk tovább a céljainkért, sok sikert kívánok a hazaiaknak.”

Forrás: pickhandball.hu


Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb