Szegedi Arcok

Rokszin Richárd, az év Covid Orvosa: Voltak olyan oltatlan pácienseink, akik a halálos ágyukon bánták meg, hogy nem oltatták be magukat

A szegedi transzplantációs sebészt, Rokszin Richárdot, vagyis az év Covid Orvosát is megszólíttatta Magyarország Kormánya, legújabb kampányfilmjükben ugyanis ő szerepel. A szegedi orvos nem győzi hangsúlyozni, hogy mennyire fontos az oltakozás a negyedik hullámban.

Mint elmondta: “Voltak olyan pácienseink, akik oltatlanok voltak és a halálos ágyukon mondták, hogy miért nem oltattam be magam. Lehet, hogy ezzel meg tudtam volna előzni, hogy én ilyen állapotban vagyok. Többen közülük is meggyógyultak hála Istennek, de nem mindannyian” – emelte ki az év Covid Orvosa, majd hozzátette, hogy ha be lettek volna oltva, akkor biztosan nem jut idáig az állapotuk.

MEG KELL RAGANI A LEHETŐSÉGET

Rokszin Richárd a videóban azt is kihangsúlyozta, hogy meg kell ragadni ezt a lehetőséget, hiszen az oltás az semmivel sem jár együtt, maximum egy napos levertséggel, viszont ha valaki elkapja a delta variánst, akár oltatlanul, akár már egy kicsit elfeledett immunrendszerrel, annak végzetes is lehet sajnálatos módon, akár fiatalokra is.

MINDEGY MILYEN OLTÁST KAPUNK

“Valójában teljesen mindegy, milyen oltást kapunk. Az oltás mindig jobb, mint maga a betegség. Igaz, már 6 millióan vagyunk, de ez még mindig nem elég ahhoz, hogy ez a világjárvány ne aktivizálódjon újból, mint most a negyedik hullám folyamán. Az oltás véd, ha nincs oltva valaki, akkor az meg védtelen. Teljesen mindegy, hogy milyen oltást választunk, illetve milyen oltást javasol az oltóorvos, bele kell menni” – zárta gondolatait a szegedi sebész.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb