Közélet

A beutazáson is szigorított Ausztria: mától visszatért a PCR-teszt és az oltási igazolás

A mai naptól, azaz november 22-től Ausztria szigorított a beutazási feltételeken. A rendőrség közleménye szerint hétfőtől az ún. 2,5G-szabály érvényes, vagyis a határon kérik a PCR-tesztet, az oltási igazolványt, vagy a koronavírus betegségen való átesettség igazolását.

Ezek szerint tehát 2021. november 22-én 0 órától csak:

  • oltott, vagy
  • a koronavírus betegségen fél éven belül átesett, vagy
  • érvényes negatív PCR-teszttel rendelkező személyek utazhatnak be az országba.

Az antigén tesztek és az antitest-tesztek ezzel egyidejűleg a beutazás tekintetében érvényüket vesztik. Kivéve, ha a védettség igazolása egy oltás igazolásával és amellett az annak beadása előtt készült pozitív antitest teszt birtokában történik. Továbbra is be lehet utazni a mintavételtől számított 72 órán belüli PCR tesztről szóló orvosi igazolás birtokában.

AZ INGÁZÓK KIVÉTELEK

Az új szabályozás kivételként tekint az ingázókra, akikre a továbbiakban is a 3G-szabály vonatkozik (oltott/felgyógyult/tesztelt), azonban esetükben a PCR-tesztek érvényessége a jelenlegi 7 napról 72 órára csökken, az antigén teszteknél pedig a jelenlegi 48 óra helyett 24 óra lesz az érvényesség. A diákok továbbra is használhatják a beutazáshoz az iskolában kapott tesztigazolásukat (Ninja-Pass).

MA LÉPETT ÉRVÉNYBE A 10 NAPOS LEZÁRÁS AZ ORSZÁGBAN

Pénteken délelőtt sajtótájékoztatót tartott Alexander Schallenberg osztrák kancellár és Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszter, amelyen bejelentették: hétfőtől tíz napra lezárják az országot. Részletek:

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Get the facts
'Fel a tetejéhez' gomb